Blog

Share Post:

Suzan haar ervaring met Mathilde haar intermittent living week

Intermittent fasting (een bepaalde periode vasten) is iets waar we ondertussen steeds bekender mee raken. Nu ging founder van Cellics: Suzan, een stap verder met haar intermittent living week. Ze zit zelfs voortaan in een ijsbad! Brr… Een van haar manieren om haar overlevingsinstinct te prikkelen. Om op deze manier onze regelsystemen in het lichaam weer uit te dagen, waardoor we de weg terug kunnen vinden naar vitaliteit. Klinkt misschien gek, maar dit is ook goed voor jou. Suzan deelt haar ervaring.

Intermittent living, waarom zou je zoiets als een ijsbad in godsnaam doen?

Intermittent living is een methode die zorgt voor de nodige afwisseling en prikkels, zoals we die vroeger ook hadden. Op die manier worden de regelsystemen in het lichaam weer uitgedaagd, waardoor we de weg terug kunnen vinden naar vitaliteit.⁠ Zelden wordt ons overlevingsinstinct nog écht geprikkeld. Water is altijd voor handen, voeding is overal verkrijgbaar, verandering in temperatuur lossen we op met airconditioning of centrale verwarming en de laatste biologische vijanden die we nog hebben bestrijden we nog vaak met antibiotica.⁠.. Dat is waarom een intermittent living week Suzan haar aandacht trok.

Suzan verdiepte haar al lange tijd in vasten, om haar lijf mee te resetten, eigenlijk al ongeveer 20 jaar. Vasten/resetten kun je doen door een sapjeskuur, detox, niet eten, klysma’s en nog meer. Suzan heeft het allemaal gedaan en gaat er goed op. Suzan: “Ik ervaarde de voordelen en als suikerverslaafde (ssst) was ik blij dat het na een reset weer over was.

Maar helaas ben ik ook een type dat snel kan vervallen in Westerse eet- en leefpatronen. Zodra dit aan de orde is, verdwijnen ook weer de effecten… Herkenbaar? Geloof mij, dan wil je doorlezen. Na mijn intermittent living week heb ik hier namelijk totaal geen moeite meer mee – mezelf in balans houden -. Hoe bijzonder!”

Suzan haar kennismaking met intermittent living

Mathilde Kuijpers is een jaar geleden op mijn pad gekomen. Zij is orthomoleculair leefstijl-arts en ze heeft haar eigen praktijk. Mathilde wilde dolgraag een intermittent living week organiseren en daar deed ik afgelopen september aan mee. Voorheen wist ik niet wat dit betekende en stond ik er blanco in. Ik begreep dat de volgende dingen aan bod kwamen: intensieve duurtraining, intensieve krachttraining, ijsbaden, sauna’s en meer extreme prikkels. 

Op 30 augustus kwamen we als groep bij elkaar en hebben we een week lang ons lichaam aan allerlei oerprikkels blootgesteld. Dit deden wij, omdat ons DNA zich op geen enkele manier heeft aangepast op het DNA van ons als organisme. Wij bestaan al zo’n 3 miljoen jaar en in de laatste 150 jaar hebben we veel leefstijlveranderingen doorgemaakt, maar hier heeft ons DNA zich niet op aangepast. Sterker nog: ons DNA past zich maar 2 procent aan in 150 jaar (!), dus dat is zo goed als niks. 

Veranderingen zijn onder andere: zittend werken en meer vlees consumeren. In de oertijd had men geluk als jagers en verzamelaars een konijn of fazant konden bemachtigen. De industrie van nu, dus waarbij boeren rund houden, past eigenlijk helemaal niet bij ons DNA. Denk ook eens aan zaken als het hebben van een koelkast en een verwarming. Deze luxe heeft ervoor gezorgd dat bepaalde processen in ons lichaam niet meer aan de orde zijn. Terwijl sommige hiervan juist zo belangrijk zijn om: energie in onze cellen te krijgen, het immuunsysteem te boosten, groepsgevoel te hebben, een beter uithoudingsvermogen te hebben en flexibeler in zowel ons hoofd als in beweging te zijn. Door de komst van elektra hoeven wij ook veel minder na te denken, onze apparatuur doet het voor ons. En hier gaan onze hersenen daadwerkelijk van krimpen. 

Als het lichaam zich aan prikkels ondervindt (net zoals in de oertijd), resulteert dit in het resetten van processen in het lichaam. Leo Pruimboom heeft daar veel onderzoek naar gedaan en leidt inmiddels therapeuten op om intermittent living coach te worden. Dit is Mathilde ook. Iedereen van het clubje heeft de week als enorm inspirerend ervaren. We kregen les om te begrijpen wat er in ons lichaam gebeurde, want dit is juist zo van belang om het na afloop vast te houden. Er werd heerlijk voor ons gekookt, maar niet altijd 3 keer per dag. Het was iedere keer een verrassing! Dit om ons lichaam flexibel te houden.

We hebben 24 uur niet gegeten, 36 uur niet gedronken, we deden aan dorst vasten, bulk drinken, we hadden hitte en koude dagen en we deden ademhalingsoefeningen om bepaalde hormetische prikkels aan ons lichaam te geven. Met al dit soort toepassingen veranderde onze vitaliteit enorm! In slecht één week. We straalden als niet eerder.

Het resultaat van binnen werd ook daadwerkelijk bijgehouden met: metingen, bloedwaardes, urineonderzoek, hartslagcontrole, bloeddruk, glucosewaardes en etc. om inzichtelijk en wetenschappelijk aan te tonen welke veranderingen er in ons lichaam plaats vonden. 

Wil jij meer informatie over deze intermittent living week ontvangen? Email dan naar: [email protected]


Kende jij intermittent fasting trouwens nog niet eens? Lees meer over intermittent fasting. Fijn om voorzichtig mee te beginnen. Alleen al de positieve effecten hiervan zijn biiiiii-zar.

Stay Connected

More Updates