Blog

Share Post:

De laatste jaren worden we overspoeld met verschillende collageenproducten. Maar welke kies jij? Wij delen graag onze inzichten met je en geven je een aantal belangrijke tips!

Nog even kort: over verschillende soorten collageen

Er zijn verschillende soorten collageen in ons lichaam, maar type I, II en III zijn de meest voorkomende. Elk type heeft een specifieke functie:

Type I: Dit type collageen komt het meest voor in onze huid, botten, pezen en bindweefsel. Het biedt stevigheid en ondersteuning aan de huid en helpt bij het behoud van een jeugdige uitstraling.
Type II: Dit type collageen komt voornamelijk voor in kraakbeen en speelt een cruciale rol bij het behoud van gezonde gewrichten en mobiliteit.
Type III: Dit type collageen wordt vaak samen met type I aangetroffen en draagt bij aan de elasticiteit en flexibiliteit van de huid.

Collageen bij huidverbetering
Er zijn verschillende bronnen van collageen, zoals vis, rund en kip. Viscollageen heeft echter een aantal unieke voordelen die het tot een betere keuze maken voor het bevorderen van een mooie huid:

Betere opname
Viscollageen heeft een kleinere molecuulgrootte in vergelijking met collageen afkomstig van andere dieren, waardoor het beter wordt opgenomen door ons lichaam.

Rijk aan type I collageen 
Zoals je hierboven gelezen hebt, is type I collageen cruciaal voor het behoud van een stevige huid. Viscollageen is bijzonder rijk aan dit type, waardoor het een betere keuze is bij huidverbetering.

Natuurlijke bron van antioxidanten
Viscollageen bevat natuurlijke antioxidanten zoals astaxanthine, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken.

Duurzame bron
Viscollageen wordt vaak gewonnen uit bijproducten van visvangst, waardoor het een duurzamere keuze is in vergelijking met andere bronnen.

Helaas bestaat er geen plantaardige collageen. Dat komt omdat planten geen collageen aanmaken. Collageen is dus altijd afkomstig van dierlijke bronnen. Ben je toch op zoek naar een plantaardige variant? Er is een alternatief! Vegan collageenboosters zijn stofjes die de aanmaak van collageen een boost geven. Deze vind je in onze Independent.

Tips bij het kiezen van jouw collageenproduct

Tip 1 – Type collageen
Zoek naar een collageensupplement dat het type collageen bevat dat overeenkomt met je specifieke gezondheidsdoelen. Type I collageen is bijvoorbeeld gunstig voor het verbeteren van de huidelasticiteit, terwijl type II collageen zich richt op het bevorderen van gezonde gewrichten.

Tip 2 – Bron van collageen
Collageen kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals rund of vis. Overweeg je eigen dieetvoorkeuren, allergieën en ethische overwegingen bij het kiezen van de bron van collageen.

Tip 3 – Dosering
Controleer de aanbevolen dagelijkse dosering en kies (belangrijk!) een product met voldoende collageen. Als een product te laag gedoseerd is zal je weinig resultaat bereiken. Cellics Confidence is onze krachtpatser met 9000 mg viscollageen. Deze dosering is afgestemd op de 50+ huid, maar ook perfect als je een boost kunt gebruiken, bijvoorbeeld na ziekte, een periode van stress of een ongezonde leefstijl. Cellics Inspiration bevat 3000 mg viscollageen en is daarmee een mooie aanvulling voor de 25+ huid.

Tip 4 – Opneembaarheid
Controleer of het collageensupplement een vorm van collageen bevat die goed door je lichaam wordt opgenomen. Viscollageen wordt vaak geprezen om zijn betere opneembaarheid vanwege de kleinere moleculaire structuur.

Tip 5 – Kwaliteit en zuiverheid
Kies voor collageen van een betrouwbaar merk dat hoogwaardige, zuivere en geteste ingrediënten gebruikt. Kijk naar producten die zijn getest door derde partijen om de kwaliteit en zuiverheid te waarborgen.

Tip 6 – Toegevoegde ingrediënten
Sommige collageensupplementen bevatten aanvullende ingrediënten, zoals antioxidanten en vitamines, die een belangrijke bijdrage leveren aan de werking van collageen in het lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat Vitamine C een zeer belangrijke rol speelt bij de vorming van collageen? Aan Cellics zijn alle stofjes toegevoegd die nodig zijn om de aanmaak van collageen te stimuleren.

Tip 7 – Gebruiksgemak
Kies een product dat gemakkelijk in je dagelijkse routine kan worden opgenomen. Collageensupplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeders, capsules en drankjes. Collageen van Cellics is verkrijgbaar in poedervorm. Je mengt het dagelijks bij je eerste maaltijd in een sapje, smoothie of plantaardige yoghurt of drink.

Tip 8 – Beoordelingen en ervaringen
Lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de effectiviteit van het collageensupplement. Vergeet niet dat resultaten kunnen variëren, maar het kan nuttig zijn om te zien wat andere mensen hebben ervaren.

Cellics en Peptan® collageen
Omdat wij kwaliteit, zuiverheid en opneembaarheid ontzettend belangrijk vinden, hebben wij gekozen voor het wereldwijd gepantenteerde Peptan® collageen voor onze formules. Dit zijn Type I collageen peptiden die zeer zuiver, gecertificeerd en natuurlijk bioactief zijn. Aan onze complete formules hebben we niet alleen collageen toegevoegd, maar ook andere bouwstenen, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Zodat jij de juiste mix binnenkrijgt om je huid van binnenuit te voeden.

 

Stay Connected

More Updates