Blog

Wat is goede voeding voor de huid

Wat eten twee huid- en vitaliteitexperts op een dag? Welke keuzes op het gebied van voeding maken wij om goed te zijn voor onze huid?

Een lichaam in balans, is de start van een vitale huid

Voor wij jou meenemen in wat wij eten, vertellen wij jou eerst nog over het principe van intermittent fasting waar wij fan van zijn. Intermittent fasting kan diverse voordelen hebben voor je gezondheid, waar ook jouw huid weer blij van wordt. Het gaat hierbij om de manier waarop wij eten. Ook daar zijn wij ons door de jaren heen mee bezig gaan houden. 

Het principe houdt in dat je dagelijks een aantal uren vast, waarbij 16 uur vasten en 8 uur eten de meest gangbare variant is. Binnen de uren dat je eet, zorg je er voor dat het lijf binnenkrijgt wat het nodig heeft. Dit het liefst in drie eetmomenten op een dag, ook om onze insulinespiegel laag te houden.

Het is niet zo’n feest dat je binnen deze 8 uur kan eten wat je wil, maar ook niet zo’n straf dat je niets mag hebben. Je mag nog super veel, omdat het voor jouw lijf belangrijk is zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook wil je het vast kunnen houden en niet net als een dieet, kort en drastisch. Wij vinden intermittent fasting er dan ook totaal niet mee te vergelijken.

Goed… dit was over hoe we eten, terwijl jij dit begon te lezen om erachter te komen wat wij eten om goed te zijn voor onze huid.

Wat voeden wij ons lijf binnen deze 8 uur om goed te zijn voor onze huid?

  • We starten onze eerste maaltijd met twee van onze hoogwaardige Omega 3 visolie capsules, volgens ons de eerste stap naar een vitaler bestaan (Google maar eens naar de vele voordelen).
  • Dit vullen wij aan met een schepje van ons Cellics poeder. Boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen en mooi meegenomen: specifieke stofjes voor de huid. Vanaf ons 30e maakt ons lichaam van nature namelijk minder stoffen aan, waardoor je wil starten met aanvullen. 
  • Naast Omega 3 visolie en ons Cellics poeder, nemen we in de maanden van half september tot half april extra Vitamine D. Vanwege de afstand van de zon tot de evenaar. Een goede vitamine D waarde van het bloed ligt tussen 80 en 120 en kun je gewoon eens bij de huisarts laten prikken. ⁠
  • Vervolgens zorgen we er in onze voeding voor dat we minimaal twee stuks fruit eten en maken we iedere dag een verse groentesoep. We hebben van Philips een fijne blender en soupmaker in een. Groentes verzamelen, in stukjes snijden, wat water en bouillon erin en klaar is onze soep vol verse groentes die we lekker vinden! Een goede tip: gebruik gistvrije bouillon.
  • Het fruit en de groentesoep willen we ook nog wel eens vervangen door een heerlijke smoothie of smoothiebowl. Lekker voor de afwisseling. De avond ervoor klaarmaken en meenemen maar.
  • Ook eten wij iedere dag twee eieren en we zijn er inmiddels achter dat dit absoluut oké is. Wij doen hier nog wat left-over groentes doorheen en soms wat garnaaltjes, omdat vis een hele goede voedingsbron is. Roerbakken in kokosolie en je hebt een fijne maaltijd voor tussendoor.
  • Verder hebben we brood, pasta, rijst en dat soort koolhydraten eigenlijk helemaal niet nodig. Dit is niet onze oervoeding. Groentes en o.a. fruit wel! Dus in de avond is het vaak wat vis (en heel af en toe kip, geen rood vlees) met groentes, klaargemaakt in een lekker jasje. Op Pinterest en Google is genoeg inspiratie te vinden. Wij houden bijvoorbeeld van courgette spaghetti en bloemkoolrijst.
  • Tot slot zorgen we voor nog wat extra eiwitten dmv plantaardige bronnen*. In lekker wat amandeldrink of kokosyoghurt (ook een plantaardige bron) en met wat ongezouten noten. Wil jij weten of jij voldoende eiwitten binnenkrijgt? Check het op deze pagina bij het tabblad ‘Inname’ onderin.
  • Goede vetten van vis, ongezouten noten (het liefst ook ongebrand), avocado etc. zijn enorm belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Wees niet bang voor vetten, de goede hebben we juist heel hard nodig.
  • En vergeet niet onze grote drinkfles met water en citroen.

Weet dat ook wij in de weekenden heus geen glas wijn of een stuk gebak laten staan. Maak het gewoon niet te gek. Hanteer de 80/20 regel en zorg er in ieder geval voor dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. En wandel/beweeg.

Sinds wij op deze manier eten…

Voelen wij ons energieker en stralender.

Voor je het weet ga ook jij deze ‘oervoeding’ zo waarderen, dat de simpelste dingen ineens lekker worden. Je gaat ineens merken wat ‘troep’ dan weer met je lichaam doet en dat is het niet meer waard. Ofja, zo nu en dan ;).

Wil jij jouw voedingspatroon eens laten analyseren? Om te kijken of daar verbetering in kan worden aangebracht t.b.v. je vitaliteit?

Hiervoor verwijzen we jou graag door naar van onze vitaliteitsexperts. Je vindt ze via: cellics.nl/verkooppunten/ Kies bij locaties dan voor ‘vitaliteitsexperts’.

LEES OOK: 

Dit wil jij weten over suiker en jouw huid

Graan eten, is dit nodig voor jouw gezondheid? 

Stay Connected

More Updates