FAQ

Vragen over collageen

Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van o.a. het bindweefsel in het lichaam van de mens. Specifiek in de huid zorgt het op deze manier voor stevigheid en volume wanneer er voldoende collageen aanwezig is. Richting je 30e levensjaar beschik je over steeds minder collageen en dat is het natuurlijke aging proces. Vandaar dat rimpels zich dan ook steeds meer vormen.

Ben je wat ouder? Jouw botten/gewrichten bestaan ook uit o.a. collageen.

Wij hebben uitsluitend hoogwaardige viscollageen toegevoegd aan onze formules. Omdat wij kwaliteit, zuiverheid en opneembaarheid ontzettend belangrijk vinden, hebben wij gekozen voor het wereldwijd gepantenteerde Peptan® collageen. Dit zijn Type I collageen peptiden die zeer zuiver, gecertificeerd en natuurlijk bioactief zijn. Aan onze complete formules hebben we niet alleen collageen toegevoegd, maar ook andere bouwstenen, antioxidanten, vitaminen en mineralen. Zodat jij de juiste stoffen binnenkrijgt voor vitaliteit en een gezonde huid. 

Hiervoor kun je terecht bij onze Cellics en huidscan partners. Je kunt daar een echo van je huid laten maken. Daarmee krijg jij inzicht ‘in’ jouw huid en kan er o.a. worden gekeken naar de hoeveelheid collageen. Je krijgt ook meer inzicht in de conditie van je huidbarrière en eventuele tekorten of problemen die je huid ervaart.

Bouw jij aan collageen? Dan kunnen collageenstimulerende behandelingen je een nog mooier resultaat brengen.

 

Bij Cellics kijken en geloven wij in het complete plaatje. Met collageensuppletie kom je een eind, maar door werkzame ingrediënten toe te voegen kom je verder. Wist jij bijvoorbeeld dat Vitamine C een essentiële rol speelt bij de productie van collageen in ons lichaam? Collageen kan niet worden gesynthetiseerd zonder voldoende vitamine C. Daarom hebben wij in onze formules niet alleen collageen, maar ook andere vitaminen, mineralen, bouwstenen en antioxidanten toegevoegd. Zodat jij de juiste stofjes binnenkrijgt voor maximale vitaliteit en huidgezondheid. 

 

Vergeet niet dat daarnaast levensstijl en gemoedstoestand invloed hebben op de huid. Cellics kan van binnenuit onwijs veel betekenen, maar is de rest niet op orde dan kan ook Cellics geen wonderen verrichten.Wij adviseren altijd om collageen te combineren met vitamine C. Ons lichaam heeft Vitamine C nodig voor de opbouw van collageen. Aan de Inspiration en Confidence is ook Vitamine C toegevoegd.

Het liefst zien wij ook de combinatie met meerdere mineralen, antioxidanten (celbeschermers), Vitamine D en Omega 3. Zodat het collageen dat je wilt opbouwen, echt goed in de huid kan komen en je het zo goed mogelijk beschermt. De synergie van al deze stofjes vind je niet voor niets in onze Inspiration en Confidence.

Naarmate we ouder worden vermindert de aanmaak van collageen. Wij adviseren daarom om dit aan te vullen om preventief te werken op onnodige aging. Maar dan is het wel belangrijk dat jouw lijf in staat is om dit collageen op te nemen. De enige manier om daarachter te komen, is door een huidscan van je huid te laten maken. Dit kan bij een van onze Skin-experts.

 

Er zijn verschillende bronnen van collageen, zoals vis, rund en kip. Viscollageen heeft echter een aantal unieke voordelen die het tot een betere keuze maken voor het bevorderen van een mooie huid:

Betere opname: Viscollageen heeft een kleinere molecuulgrootte in vergelijking met collageen afkomstig van andere dieren, waardoor het beter wordt opgenomen door ons lichaam.

Rijk aan type I collageen: Zoals je hierboven gelezen hebt, is type I collageen cruciaal voor het behoud van een stevige huid. Viscollageen is bijzonder rijk aan dit type, waardoor het een betere keuze is bij huidverbetering.

Natuurlijke bron van antioxidanten: Viscollageen bevat natuurlijke antioxidanten zoals astaxanthine, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen en vroegtijdige veroudering kunnen veroorzaken.

Duurzame bron: Viscollageen wordt vaak gewonnen uit bijproducten van visvangst, waardoor het een duurzamere keuze is in vergelijking met andere bronnen.

 

Overige vragen

De keuze voor huidsupplementen komt voort uit het besef dat onze huid twee aspecten heeft: uiterlijke gezondheid en gezondheid van binnenuit. Historisch gezien begonnen we met het voeden van onze huid van buitenaf, zoals de Egyptenaren dat dezen met crèmes en oliën. De nadruk lag toen niet op het verzorgen van de innerlijke gezondheid van de huid. En dit is waar veel mensen nog steeds kansen missen.

 

Het belangrijkste om te onthouden is dat de huid de laatste is op de prioriteitenlijst van ons lichaam. Ons organisme zal altijd vitale processen prioriteit geven boven het uiterlijk van onze huid. Dat is ook logisch, want je kunt overleven met een minder mooie huid, maar niet zonder goed functionerende vitale organen. Als je lichaam essentiële voedingsstoffen nodig heeft om te overleven, zal het zich niet druk maken om je huid. Pas wanneer je lichaam goed gevoed en hersteld is, zal je huid de kans krijgen om echt te stralen.

 

Een onzuivere huid is vaak een teken zijn van interne onbalans. Daarom is het zo krachtig dat huidsupplementen zich niet alleen richten op de huid, maar ook op de algehele gezondheid. Deze twee aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Het is ook belangrijk om te weten dat onze huid altijd probeert zichzelf te beschermen, zelfs tegen de producten die we erop smeren. Daarom is het smeren van de juiste producten, zoals een dagelijkse SPF, essentieel. Maar er zijn ook crèmes, serums en oliën die daadwerkelijk de huid voeden en verbeteren, op voorwaarde dat ze de juiste ingrediënten bevatten. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een specialist om de beste producten voor jouw huid te vinden.

 

Het is cruciaal om te begrijpen dat sommige stoffen, zoals collageen, te grote moleculen hebben om door de huid te dringen en op de plekken te komen waar ze nodig zijn voor volumeopbouw en stevigheid. Dit is waar huidsupplementen kunnen helpen om deze essentiële voedingsstoffen van binnenuit aan te vullen en de algehele gezondheid van de huid te ondersteunen.

In de basis heeft iedereen baat bij een goed Omega 3 supplement, zoals de Together. Waarom? Lees er in ‘We nuttigen teveel verkeerde vetten en komen goede vetten tekort alles over. Is jouw lijf niet in balans, dan kan deze ook niet bouwen aan jouw huid. 

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan hoe het met jouw voeding staat. Krijg je voldoende eiwitten binnen? Lees hier meer over hoeveel eiwitten je nodig hebt en hier of je voldoende eiwitten binnen krijgt. De meeste mensen krijgen onvoldoende eiwitten binnen en hebben enorme baat bij een supplement. Krijg jij onvoldoende eiwitten binnen? Kies van voor Independent. Hieraan zijn naast eiwitten ook antioxidanten, collageenboosters, fruits&greens en een aantal belangrijke vitaminen en mineralen toegevoegd voor jouw huid.

Krijg je voldoende eiwitten binnen en voldoende Omega 3 vetzuren en wil je deze aanvullen met een collageenformule voor elasticiteit en stevigheid van de huid? Kies dan voor Inspiration of Confidence. De Inspiration en Confidence bevatten dezelfde ingrediënten, alleen is Confidence hoger gedoseerd en speciaal ontwikkeld voor de 50+ huid. Vanaf die leeftijd is de natuurlijke aanmaak van stoffen om voor je lijf en huid te zorgen fors minder dan toen je 30 was en daarom kun je de hogere dosering goed gebruiken.

Je kunt Together combineren met Indepentent en Inspiration of Confidence. Lees hier meer.

Veel mensen weten niet dat ze een eiwittekort hebben, omdat symptomen vaak onopvallend zijn en niet specifiek. Hoeveel eiwitten je nodig hebt hangt af van verschillende factoren zoals lichamelijke activiteit, leeftijd en metabolisme. Er is wel een richtlijn die je kunt volgen:

 

Niet sporters: lichaamsgewicht keer 0,8 = aantal gram wat je nodig hebt

Vegetariërs: lichaamsgewicht keer 1,2 = aantal gram wat je nodig hebt

Duursporters: lichaamsgewicht keer 1,4 = aantal gram wat je nodig hebt

Veganisten: lichaamsgewicht keer 1,6 = aantal gram wat je nodig hebt

Krachtsporters: lichaamsgewicht keer 1,8 = aantal gram wat je nodig hebt

 

Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand die 70 kilo weegt en niet sport, per dag ongeveer 56 gram eiwitten nodig heeft.

Hieronder vind je een richtlijn van voedingsmiddelen en hun eiwitinhoud.

 

Voedingsmiddel

Eiwitinhoud

Ei

13 gram

Kipfilet gekookt (100 gram)

25 gram

Tofu (100 gram)

8 gram

Kwark (100 gram)

11 gram

Zalm (100 gram)

25 gram

Pinda’s (100 gram)

25 gram

Linzen (100 gram)

9 gram

Kikkererwten

8 gram

Inspiration kies je wanneer er beginnende aging is. Wil jij gaan voor het meest krachtige dat er is of ben je 50+? Dan kies jij voor Confidence. Deze bevat van alles hogere doseringen die je naarmate je ouder wordt steeds beter kunt gebruiken.

De Attention, die werkt als een detox voor huid en lijf, is bedoeld om van binnenuit te ondersteunen bij heftige huidproblematiek.
Wist jij dat wanneer de darmen niet op orde zijn huidherstel niet mogelijk is? Ook de lever en nieren spelen een grote rol bij huidherstel.

Bij heftige huidproblematiek adviseren wij altijd om contact op te nemen met een van onze skin-experts.  Zij kunnen je adviseren.

Ja dat kan. Wij adviseren in de basis altijd Together samen met een van de poeder producten. Waarom? Lees er in ‘We nuttigen teveel van de verkeerde vetten en goede EPA vetten komen we tekort in onze voeding’ alles over. Is jouw lijf niet in balans, dan kan deze ook niet bouwen aan jouw huid. 

Voordat je start met Cellics zou je kunnen kiezen voor een detox. De Little Attention is een korte detox voor de huid van 10 dagen. Het zuivert de huid van binnenuit en is een mooi begin van je reis naar huidverbetering. De Attention heeft dezelfde ingrediënten als de Little Attention, maar komt een grotere verpakking en is voor mensen die de detox wat langer als onderhoud nodig hebben. Gebruik de Attention nooit langer dan de kuur duurt in de dagelijkse dosering, zonder overleg met een Cellics expert! Wel kun je de Attention voortzetten met 1/3 dosering, dat is één schepje per dag.

 
En na een kuur met de Little Attention, ga je over naar de Inspiration of Confidence, mogelijk samen met de Independent.

Het is dan wel allebei afkomstig van vis, maar beide hebben een hele andere vorm én werking. ⁠Onze Inspiration en Confidence zijn daardoor niet te vergelijken met de Together. Lees er meer over in: ‘Visolie en viscollageen hetzelfde? NOPE.’

De ingrediënten uit onze supplementen zijn zorgvuldig gekozen, in overleg met experts uit verschillende disciplines. De ingrediënten zijn natuurlijk en organisch. De hoeveelheid per stofje is een aanbevolen dosering. Waardoor jij er nooit te veel van binnenkrijgt.

 

Bij ziekte of medicatie, raadpleeg een deskundige.

Together is zelfs erg goed voor jouw kleine. Verder adviseren we je om niet te kiezen voor Attention en Confidence. De overige producten zijn door verschillende zwangere vrouwen meegenomen naar de gynaecoloog en door hem/haar als ‘veilig’ bestempeld. Twijfel je? Laat de ingrediënten lijst ook aan je gynaecoloog zien. Schrik niet, vanwege Europese regelgeving moeten we op ons etiket vermelden dat het niet geschikt is tijdens de zwangerschap.

Onze Independent is vegan, speciaal samengesteld.

Ben je vegetariër? Klik dan bij het product even op de ingrediëntenlijst. Scroll naar onder en daar vind je jouw antwoord.

Dit adviseren wij absoluut niet. De dagdosering is zorgvuldig samengesteld voor veiligheid en beoogde resultaten.

In water, sap, een smoothie of een plantaardige yoghurt bij jouw eerste maaltijd. Niet in hete thee of koffie. De Independent is erg smaakvol met amandeldrink of haverdrink.

Belangrijk is dat je tijdens deze eerste maaltijd ook goede vetten nuttigt, zodat het beter opgenomen kan worden. Neem je ook de Together? Dan zit dit gelijk goed.

Goede vetten zijn van bijvoorbeeld avocado, vis, ongezouten noten, eieren, kokosolie en lijnzaadolie.

In het geval van de Inspiration en Confidence heeft collageen even de tijd nodig om verbindingen te zoeken, om stevigheden te vormen. Steeds meer van deze stevigheden zorgen uiteindelijk voor volume-opbouw. Dit proces kan 3 tot 6 maanden in beslag nemen voor je het effect ervan echt merkt. Intussen zie je het effect van hyaluronzuur al wel in de spiegel.


Met een 5-weekse kuur van de Attention zou je een rustigere huid moeten ervaren.


Niet het gewenste effect? Dan is het voor jou essentieel om een huidscan te laten maken.

De producten van Cellics zijn geen contra-indicatie voor schildklier problematiek. Maar bij een te snel werkende schildklier kan kelp een negatief gevolg hebben omdat dit de schildklier juist kan activeren. Wanneer de schildklier in balans is, dan kun je Cellics gewoon gebruiken gezien dosering kelp laag is. Bij een te traag werkende schildklier heb je kelp hard nodig.