Blog

Een optimale verzorging van jouw huid in 7 simpele stappen

Share Post:

Dit is hoe jij jouw huid in 7 simpele stappen kunt verbeteren

Een mooie huid willen we natuurlijk allemaal. Gelukkig kun jij zelf veel doen om dit voor elkaar te krijgen. Graag delen wij 7 simpele stappen voor een optimale verzorging van jouw huid.

Stap 1, dé basis: Zorg voor een gezonde levensstijl. Jouw mentale gesteldheid weegt net zo zwaar als de voeding die jij neemt, dus onthoud: balance is key. Gun jezelf dat chocolaatje wanneer het even niet mee zit, maar zorg ervoor dat jij je de volgende dag dan weer wat lekkerder voelt om bijvoorbeeld weer wat meer op je voeding te letten. Groentes, fruit, eieren, goede vetten uit noten, vis en avocado, allemaal belangrijk. En vergeet niet voldoende eiwitten binnen te krijgen. Lees hier wat wij op een dag eten om onze huid optimaal te verzorgen.

Wil jij wat hulp bij stap 1? Check de laatste alinea.

Stap 2: Reinig grondig voor jij gaat slapen en in de ochtend weer.

Stap 3: Gebruik warmte kompressen. Je vindt ze bij de Ikea maar ook bij de Hema. Het zijn vierkante badstoffen doekjes. Wanneer jij ze lekker met warm water tegen jouw gezicht houdt dan stimuleer/verbeter jij de doorbloeding van jouw huid.

Stap 4: Masseer jouw huid.

Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer en diepere rimpels (kleine verklevinkjes in de huid), die komen voornamelijk rondom jouw mond en bij jouw ogen. Probeer deze zelf een beetje los te masseren, zodat je eigenlijk zelf een beetje aan bindweefselmassage doet. Knijp zachtjes om te zorgen dat de verklevingen uit de huid gaan. 

Stap 5: Eerst vocht dan vet. Jouw huid eerst van vocht voorzien en daarna van vet. Dit is een erg belangrijke stap die jij niet over wilt slaan. Voldoende water drinken is 1 en vervolgens aanvullen met een goede Omega 3 visolie.

Stap 6: Smeer! Het stimuleren van jouw celprocessen door een aangepast skincare product kan echt wel iets doen. In de afgelopen 20 jaar waarin wij als huidexperts ervaring hebben zijn de skincare producten zoveel beter geworden aan kwaliteit. Met name antioxidanten zoals vitamine C, A en E kunnen heel veel doen. A (retinol) kan heel veel doen, goede peptides kunnen heel veel doen, enzymen kunnen wat doen, etc. Als het goed is afgestemd op jouw huid/gezicht, dan kan het heel veel meer moois brengen. Mits jouw huid geen tekorten aan essentiële bouwstoffen ervaart, waarvoor stap 1 enorm belangrijk is.

Wil jij weten of jouw huid tekorten ervaart? Laat een huidscan doen bij een van onze huidscanlocaties! Zij kijken tot diep in jouw huidlagen en zien het wanneer processen nog niet helemaal op orde zijn in jouw huid, omdat deze bijvoorbeeld tekorten ervaart aan essentiële bouwstoffen. Wil jij weten welke skincare producten geschikt zijn voor jouw huid? Laat je hier ook gelijk voor adviseren. Zo vraagt ieder seizoen om een andere aanpak.

Stap 7, zeker niet de minst belangrijke: Bescherm jouw huid ten alle tijden met zonbescherming. Zelfs een lekker herfstzonnetje kan invloed hebben en zon is echt een van de grootste boosdoeners voor jouw huid. Wil je een bruin kleurtje? En ga je zo nu en dan onder de zonnebank (wat we niet adviseren)? Zorg altijd voor minimaal een SPF van 30. Jij wordt dan nog steeds bruin, alleen iets langzamer. Maar wel een stuk gezonder.

Oh en kun jij wel wat hulp gebruiken bij stap 1? O.a. omdat het voedsel wat we tegenwoordig consumeren niet meer dezelfde hoeveelheden bevat dan in onze oertijd, zijn supplementen onmisbaar geworden. Om datgene binnen te krijgen wat er voor de huid nodig is. Cellics bevat antioxidanten (ter bescherming tegen vrije radicalen, zoals de zon), vele vitaminen en mineralen en niet te vergeten: ingrediënten speciaal voor jouw huid.

BN’ers, zoals: Ellemieke Vermolen, Wendy van Dijk, Tooske Ragas en Yo Jules zijn er fan van!

Nieuwsgierig naar Cellics? Een scan of advies?

Onze experts gaan verder dan de meeste in huidadvies, door voor verbetering ook naar jouw binnenkant te kijken.

Stay Connected

More Updates