Blog

Intermittent fasting ter ondersteuning van een mooie huid, wij zijn fan

Share Post:

Intermittent fasting ter ondersteuning van een stralende huid, wij zijn fan

Als er een ding de afgelopen jaren duidelijk is geworden binnen onze huidbranche, is dat de binnenkant telt voor een mooie huid. Hetgeen wat we jaren gewend zijn om te doen, de huid vanaf de buitenkant goed verzorgen en behandelen, is niet meer voldoende. We kunnen de binnenkant niet langer meer negeren. Ons lijf en onze huid in balans brengen, dat doen wij graag m.b.v. intermittent fasting, naast de juiste voeding. 

Een mooie huid door intermittent fasting?

Wanneer je Googled vind je de volgende voordelen van intermittent fasting:
– afname ontstekingsreacties
– verlaging insuline:
belangrijk voor het groeihormoon dat een heel belangrijk stofje is voor de huid
– bevordering groei nieuwe cellen
– En daar houdt het niet mee op…

Niet voor niets zijn wij fan.

Hoe deze vorm van vasten werkt?

Je kunt op verschillende manieren vasten, maar de 16/8 methode is het meest gangbaar. Dit houdt in dat jij het ontbijt uitstelt of zelfs overslaat en de dagelijkse tijd om te eten beperkt tot 8 uur.

Begin jij hier net mee? Bouw dit patroon rustig op, want jouw lichaam moet hieraan wennen. Zo kun jij starten met 14 uur niet eten en dit langzaam verlengen naar 16 uur.

Wil je het écht goed doen, dan zijn binnen de 8u dat je mag eten, 3 eetmomenten het beste. Om de insuline-waarde mooi laag te houden.

Het drinken van water, koffie en thee mag de gehele 8 uur lang. Uiteraard wel zonder suiker en melk.

Wat kun jij het beste eten binnen de 8 uur?

Wat jij eet binnen de 8 uur, maakt natuurlijk ook veel uit. Het zal niet als een dieet voelen, want in principe mag je super veel! Wij houden ook helemaal niet van het woord dieet… Het is tijdelijk… Drastisch…. En het is zo belangrijk dat jij al jouw voedingsstoffen binnenkrijgt en een patroon ontwikkeld dat je vast kan houden. Daarom zijn wij ook geen fan van keto.

Wil jij weten wat wij eten in 8u? LEES DAN:

Wat eten wij om goed te zijn voor onze huid?

Stay Connected

More Updates