Blog

Collageen stimuleren? Verschil collageen vs. collageen boosters

Share Post:

Collageen stimuleren? Verschil collageen vs. collageen boosters

Wat is nou beter? Collageen aanvullen? Want dat nemen we niet op… Of toch wel? Of kunnen we onze natuurlijke productie beter stimuleren met collageen boosters?

Collageen vs collageen boosters, wat is het verschil?

Een collageen supplement hoort collageen peptiden in de formulering te bevatten. Er zijn honderden peptiden en elke specifieke peptide wordt door een combinatie aminozuren gevormd, als peptiden op een bepaalde manier gecombineerd worden dan ontstaan er bepaalde ‘proteïnes’. In dit geval collageen. Dit betekent dat je feitelijk de hoeveelheid collageen in je lichaam verhoogt. Het collageen dat je inneemt heeft al zijn vorm.

Laten we het dan nog hebben over collageen boosters. Deze zijn er om natuurlijke mechanismen van het lichaam te stimuleren voor de productie van collageen. ⁠Ze geven jou als het ware de “onderdelen” om jouw lichaam aan te sporen collageen te gaan vormen.

De manier waarop ze functioneren is dus totaal anders.

Is het een beter dan het ander? Daar valt weinig over te zeggen. Het hangt af van jouw wensen.

Collageensupplementen zijn bijvoorbeeld niet vegan (het is afkomstig van vis of rund). Collageen boosters daarentegen kunnen wel vegan. Van de andere kant is het bij de boosters wellicht weer de vraag hoe jouw lichaam hier op latere leeftijd mee omgaat…⁠ Gezien wij geboren schijnen te zijn met een vast aantal fibroblasten (verantwoordelijk voor het maken van oa collageen) die zichzelf niet vaker dan 50 tot 100 keer tijdens een mensenleven vernieuwen. 

Vergeet iniedergeval niet dat om de effecten van collageen suppletie te ervaren, jij echt geduld moet hebben. Collageen heeft de tijd nodig verbindingen te maken, om tot een stevigheid te komen. Ook wanneer jij het al in zijn vorm inneemt, moeten de verschillende collagenen nog de verbindingen met elkaar maken. Uit eigen ervaring kan een zichtbaar effect ervan uitlopen van 2 tot 6 maanden. ⁠

Het plaatje bovenin laat dit proces heel mooi zien! ⁠Meerdere stevigheden en verbindingen van collageen zorgen uiteindelijk voor dat volume.

Wist jij dat je in deze 2 tot 6 maanden wel al in de huidlagen kan zien of collageen zich voorzichtig aan het binden is? Dmv een echo van jouw huidlagen bij een van onze relaties. Waarmee je verder kan kijken dan wat je met het blote oog kan zien, tot diep in de huidlagen. Zo fijn! ⁠

 

LEES OOK:

Hoeveel collageen per dag en welke soorten collageen zijn het beste voor de huid

Waar wordt collageen van gemaakt

 

Stay Connected

More Updates