Blog

Share Post:

Waar wordt collageen van gemaakt

Momenteel wordt er heel veel geschreven over collageen. Collageen is veelal bekend als een bewaker voor een jeugdige huid, een fijn stofje voor onze schoonheid. Maar waar komt collageen nou eigenlijk vandaan? Waar wordt het van gemaakt? Dat is iets waar wij heel weinig over lezen en waar wij graag meer openheid in zouden zien.

Laten we beginnen met een ander voorbeeld, om duidelijk te maken hoe collageen tot zijn vorm komt. Denk eens aan biologische olijfolie (die jij hopelijk ook in jouw keuken hebt staan). De olijfolie zit in een donkere fles, heeft een prachtig etiket en bij het aanzicht alleen al proef jij de voordelen hiervan. Wanneer jij, jouw fantasie gebruikt dan zie jij een Griekse boomgaard voor je. Je ziet hoe de olie verkregen wordt door handarbeid. Je kunt als het ware het hele proces romantiseren nog voordat de heerlijk koudgeperste olijfolie op jouw aanrecht staat. Voor wie dacht dat dit bij collageen minstens net zo’n romantisch verhaal was; sorry, maar dat is het verre van.

Collageen wordt namelijk gemaakt van restmateriaal. Het is afkomstig uit een vissenhuid en uit graten. Wat fijn is om te weten, is dat vissenhuid weggegooid wordt indien er geen suppletie van wordt gemaakt. Het is dus een (mooi) restproduct.

 

Hoe het restproduct precies vervaardigd wordt om tot collageen in onze huid te komen?

Om collageen te vervaardigen wordt er gebruik gemaakt van verhitting en kou. Het eiwit en het collageen zal hierdoor loslaten. De eiwitten (aminozuren) worden gesteriliseerd en tot peptides verwerkt. Peptides kun je zien als kleine deel stofjes. Peptides hebben uiteindelijk niets meer te maken met graatjes of huiden, het is puur een overblijfsel – wat anders weggegooid zou zijn -.

Zoals jij begrijpt is dit een ingenieus proces. De kleine deel stofjes die zijn overgebleven zijn volledig veilig. Er zijn allerlei certificeringen en goedkeuringen aan te pas gekomen. Zonder de controles krijg je namelijk geen certificaat ‘veilig’ en dat is wel erg van belang.

 

Nu weet jij waar collageen van wordt gemaakt, willen wij jou nog iets meegeven…

We willen jou namelijk nog (voorzichtig) meegeven dat je niet in alle collageen marketing wilt tuimen. Naast de afkomst van het collageen, maakt ook de hoeveelheid die jij dagelijks inneemt een groot verschil. Daarnaast is logisch verstand niet minder van belang. Realiseer jou dat het drinken van collageen koffie of thee lang niet even waardevol is, dan het slikken van goedgekeurde suppletie. Dit komt dan met name door de hoeveelheid collageen die er in deze producten zit. 

Vergeet ook niet dat het de combinatie is van collageen met andere stofjes die telt. Dat is ook dé reden waarom wij onze suppletie riant voorzien van meerdere goede stoffen. Het is juist de synergetische samenwerking van de stofjes die telt. Collageen, vitaminen, mineralen, bouwstenen en antioxidanten.

 

LEES OOK:

Hoeveel collageen per dag en welke soorten collageen zijn het beste voor de huid? 

Stay Connected

More Updates