Blog

Wat is collageen? Wat doet dit en bijv. hyaluronzuur in de huidlagen?

Share Post:

Wat is collageen? Wat doet dit en bijv. hyaluronzuur in de huidlagen?

Huid- en vitaliteitsexperts Suzan en Isabel vinden het bijzonder om te zien dat we zo gefocust zijn op de buitenkant. Wanneer jij snapt wat er zich in de huidlagen van de huid afspeelt, denk jij hier net zo over. Daarom nemen wij jou mee in de huid. Waar zich oa collageen en hyaluron bevinden. 

Suzan en Isabel: In het plaatje hieronder zie jij een duidelijk verschil tussen de huidlagen van een nog jonge en stevige huid en een verouderde, slappe huid. Wil jij jeugdigheid bewaken? Dan wil jij volume behoud met oa. collageen en hyaluronzuur.

Je ziet in het plaatje dat de productie van Ceramiden, Hyaluronzuur, Elastine en Collageen minder is naarmate we ouder worden. Dit komt, omdat ons lijf vanaf ons 30e in serieuze aantallen minder stoffen aanmaakt om voor zichzelf te zorgen. Het natuurlijke proces van aging. Dat terwijl jij op dagelijkse basis ook afbreekt door bijvoorbeeld invloeden van zon, een slecht milieu, stress, slechte voeding, een slechte nachtrust. Geen ideale situatie.

Wat is collageen? Hyaluronzuur? En de rest…

Dit doet collageen in jouw huid

Dit doet hyaluronzuur in jouw huid.

In de huid zoekt Collageen verbindingen met elkaar, om meer en meer stevigheden te vormen. Hyaluronzuur trekt hier vocht aan, dit ondersteunt het volume in jouw huid. Van beide wil jij het liefst zoveel mogelijk behouden, maar ook Ceramiden.

Ceramiden houden de huid namelijk als cement bij elkaar. Waardoor deze een beschermende laag vormen voor belangrijkste huidprocessen eronder (waaronder Collageen en Elastine) en om vochtverlies zoveel mogelijk tegen te gaan:

Dit zijn ceramides in jouw huid

Elastine zorgt er trouwens voor dat jouw huid na fronzen of lachen weer terug keert in zijn originele staat (het draagt zorg voor veerkracht).

Wij hebben ervaren dat aanvullen het beste kan door middel van een poeder supplement, welke via de bloedbanen in jouw huidlagen komt. Je maakt dan ook niets in de huid kapot, zoals met een naald.


En crèmes dan?

In veel gevallen kunnen crèmes niet door de bovenliggende huidlaag heen. Door de beschermende functie van de buitenste huidlaag laat deze grote moleculen uit crèmes vaak niet diep genoeg door tot daar waar jij wil bouwen aan volume. Wat crèmes wel doen, is een extra beschermingslaag vormen. Eigenlijk net als de Ceramiden. Ook verzorgen deze jouw bovenste huidcellen, zodat jouw huid er vanaf buiten mooi uit ziet.

Lees hier nog meer redenen om te slikken.


Wanneer je op leeftijd raakt, wil jij dus aanvullen van binnenuit

Huid- en vitaliteitsexperts Suzan en Isabel bedachten hiervoor dé oplossing: een poeder dat je makkelijk mengt in water, sap of een smoothie. Zij hebben hierbij zoveel mogelijk stoffen proberen samen te brengen in een simpel product, waaronder die waar we in dit artikel over praten.

Vanaf jouw 30e begin jij in serieuze aantallen collageen en hyaluron te verliezen, vanaf dan is aanvulling echt onmisbaar.

Stay Connected

More Updates

X