Blog

Wat wij ontdekten over de huid door het doen van een (collageen) huidscan

Share Post:

Wat wij ontdekten over de huid door het doen van een (collageen) huidscan

Een kijkje in de huid met de huidecho

Inmiddels zijn wij vanuit Cellics al 3 jaar huidscans/huid echo’s aan het maken, om te laten zien wat werken aan de binnenkant de huid kan brengen.
Wanneer wij in de huidecho zien dat door een beter eet- en leefpatroon en aanvullende suppletie (met huidspecifieke ingrediënten) meer activiteit in de huid komt, zijn wij vol enthousiasme! Want de huid bouwt aan collageen, de huid bouwt aan volume. Met behandelingen en de juiste skincare kunnen we dit proces van opbouwen extra bewaken en stimuleren.

Toch was er een probleem…

Er waren namelijk ook nog steeds huiden, die weinig tot geen activiteit laten zien. Ondanks een beter eet- en leefpatroon en aanvullende suppletie met huidspecifieke ingrediënten. En dan met name bij veel jonge mensen. Hoe kon dit? Jonge mensen horen van hunzelf over een hoge hoeveelheid collageen te beschikken. Pas vanaf ons 30e neemt de aanmaak van collageen af (het natuurlijke aging proces), vandaar het ontstaan van rimpels en een steeds slappere huid. Dit is frappant!

Wat bleek?

Het kan dus dat er op 20 jarige leeftijd al geen nieuwe aanmaak meer van collageen in de huid is. We hebben hier vaak gesprekken over met een erkend dermatoloog. Een simpele uitleg: onze huid is sluitpost. Wanneer andere processen in ons lichaam het collageen harder nodig hebben, dan gaat het collageen daar eerst zijn werk doen. Al deze processen hebben dus voorrang op de huid (denk aan darmprocessen, hormonen). Mocht er echt iets van over zijn, pas dan gaat dit naar onze huid. Zijn vitale processen in je lichaam niet op orde? Dan snoepen deze het collageen maar al te graag weg van jouw huid indien nodig. Door deze vitale processen stap voor stap te ondersteunen, zorgen we ervoor dat ook de huid krijgt wat deze nodig heeft. Precies om die reden, bestaat ons aging poeder uit meer dan 20 ingrediënten om jouw vitaliteit te ondersteunen. Met een extra hoge dosering collageen. Los daarvan brachten wij een detox op de markt, ook in poedervorm. Om te werken aan schone cellen. Hiermee wisten wij uiteindelijk toch activiteit in de huid te krijgen.

Hoe zo’n (collageen) huidscan werkt

De scan kijkt als een echo in jouw huid. Deze echo geeft inzicht in jouw huidconditie, de ontwikkeling van de rimpel in jouw huid, mogelijke tekorten/problemen die jouw lijf ervaart om aan jouw huid te werken en de aanmaak van collageen. 

Met één druk op de knop krijgen onze experts inzicht in de huid. Het duurt maar een paar seconden en is pijnloos.

 

Stay Connected

More Updates