Blog

Een droge huid vs een vochtarme, dit is het verschil en zo ga je ermee om

Share Post:

Een droge vs een vochtarme huid, dit is het verschil en zo ga je ermee om

Een droge huid is vaak een vochtarme huid, die komt en gaat. Een droge huid heb je of heb je niet. Wat jij in ieder geval moet weten, is dat er een daadwerkelijk verschil zit in een droge huid en een vochtarme huid. Na het lezen van dit artikel, weet jij het verschil.⁠ Jij weet met welke van de twee je te maken hebt en hoe je hiermee om kunt gaan. 

Wat is een vochtarme huid?

Simpel gezegd, als je huid is uitgedroogd (vochtarm) is er sprake van een tekort aan water. Net zoals dat het drinken van een glas water je uitgedroogde keel kan wegnemen, kan een goede verzorging van de huid het vochtniveau verbeteren. De grap van een vochtarme huid is dat deze tegelijkertijd droog én vet kan aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan droge wangen, maar een glanzende T-zone. Een vochtarme huid komt en gaat. Zo heb je hier in de winter bijvoorbeeld ook meer last van, dan in de zomer. Omdat dan oa de verwarming letterlijk vocht uit ons onttrekt.


Hoe verzorg je een vochtarme huid?

Als jouw huid vocht tekort komt kun jij dit het beste meer toevoegen. Producten die rijk zijn aan bevochtigingsmiddelen (zoals formules met hyaluronzuur) kunnen goed werken om uitgedroogde huidcellen te hydrateren. Deze bevochtigers werken als sponzen. Dus probeer jij een vochtarme huid te bestrijden? Zorg dan dat je een hydraterende crème/serum aan jouw huidverzorgingsroutine toevoegt. En drink water!

Een crème/serum met phytoceramides legt nog eens een beschermende laag neer, om het vocht dat je hebt beter vast te houden.


Wat is een droge huid?

Ervaar jij echt een droge huid? Dan is de buitenkant grauw en ruw. De huid voelt heel trekkerig (dit is ook zo bij een vochtarme huid) en gaat zelfs schilferen. Een droge huid mist echt olie op de huid. En het mist talg, wat de huid die jeugdige glow geeft. Vaak is dit iets genetisch. Je zult hier ook sneller fijne lijntjes en rimpels zien ontstaan.

Het schilferige kan tot jeuk leiden en in sommige gevallen leiden tot uitslag (daar komt vaak de roodheid vandaan), en daarom kunnen personen met een droge huid een verhoogde kans op psoriasis, eczeem of dermatitis hebben.

Hoe verzorg je een droge huid?

Oliën zijn de perfecte oplossing voor een droge huid.

Jij kunt dit smeren, maar zelf zijn wij echt te spreken over het innemen van Omega 3 visolie. 

Tot slot:

Wij kunnen ons voorstellen dat jij het nog steeds lastig te bepalen vindt waar je nu precies mee te maken hebt. Een droge, of vochtarme huid… Een makkelijk trucje: Duw met een vinger op je wang. Als je van dichtbij kleine nerfjes ziet lopen in de huid, is dat een teken dat jouw huid vochtarm is. En weet dat een droge huid vaak weinig last heeft van puisjes, vanwege het tekort aan talg. Deze huiden reageren ook erg gevoelig op bijvoorbeeld kou, of het spuiten van parfum. Dit is echt een teken dat jij jouw huid barrière moet verbeteren. Wij doen dit graag met Omega 3 vetzuren.

Bezoek vooral een skinexpert om jouw huidtype vast te laten stellen.

LEES OOK over phytocermides en hyaluronzuur

Stay Connected

More Updates