Wat is detox? Een cleanse is nml anders

Deel dit bericht


Wat is een detox? Is het niet een cleanse die jij en jouw huid nodig hebben…

Detox en cleanse worden vaak hetzelfde gebruikt, maar feit is dat een detox en cleanse niet exact hetzelfde inhouden. Wat is het verschil en wat heb jij nodig? Dat je huid van beide enorm kan opknappen wanneer deze onrustig is, dat weten wij in ieder geval.

Wat is een detox?

Het doel van een detox is om gifstoffen (zoals sigarettenresten, chemicaliën, zware metalen en omgevingselementen) uit het lichaam te verwijderen door ze in afval te veranderen. Dat afval wordt vervolgens geëlimineerd. Het doel is om de ontgiftingsroutes van het lichaam te verbeteren (primair de lever). De lever is het belangrijkste ontgiftingsorgaan van het lichaam. Dit helpt ook de gezonde huid enorm. ⁠

Wat is een cleanse?

Het doel van een cleanse (reiniging) is om het spijsverteringskanaal te reinigen. Dit omvat het elimineren van gifstoffen en schimmels (met ontlasting) uit het spijsverteringskanaal. Bepaalde periodes van vasten kunnen hier een positieve bijdragen aan leveren. Ontstekingen verlagen, waar ook je huid weer van opknapt.

Wij zijn fan van intermittent fasting om ons lijf te cleansen, samen met de hulp van onze Cell Pure om ook gifstoffen extra goed uit het lichaam te verwijderen. Zodat we op beide werken en een goede ‘reset’ ervaren waar wij en onze huid heerlijk van opknappen. ⁠

Wij raden iedereen aan dit eens in de zoveel tijd te doen, omdat ons lijf met de hoeveelheid toxische stoffen (van oa bewerkte voeding en een slechter milieu) de ontgifting en reiniging niet meer kan bijbenen. Daarom zien we ook steeds meer huiden met problemen. Wanneer het van binnen niet op orde is, kan je lijf ook niet goed voor je huid zorgen. En dat uit zich in oa problematiek.

Dat komt, omdat je lijf pas als laatste denkt aan de huid. Zie het zo: Wanneer je huid niet op orde is, kun je nog makkelijk leven. Maar zijn er problemen met je organen of lichaamsprocessen, dan wordt het moeilijk om nog te functioneren. Heeft je lijf veel moeite met de ontgifting/reiniging? Dan gaat hier alle energie naartoe en blijft er dus weinig over om je lijf aan je huid te laten werken.


X