Deel dit bericht


Wat is collageen? Wat doet dit en bijv. hyaluron in de huidlagen?

Huid- en vitaliteitsexperts Suzan en Isabel vinden het bijzonder om te zien dat we zo gefocust zijn op de buitenkant. Wanneer jij snapt wat er zich in de huidlagen van de huid afspeelt, denk jij hier net zo over. Maar wat is dit dan? We nemen je mee in de huid. Waar zich oa collageen en hyaluron bevinden. 

 

Suzan en Isabel: In het plaatje hieronder zie je een duidelijk verschil tussen een jonge, nog stevige huid en een verouderde, slappe huid. Wil jij jeugdigheid bewaken? Dan wil jij volume behoud met oa. collageen en hyaluron.

Je ziet in het plaatje dat de productie van Ceramiden, Hyaluronzuur, Elastine en Collageen minder is naarmate we ouder worden. Dit komt, omdat we vanaf ons 30e in serieuze aantallen van nature minder produceren. Zo werkt ons lichaam nou eenmaal. Dat terwijl je op dagelijkse basis ook afbreekt door bijvoorbeeld zon, een slecht milieu, stress, slechte voeding, een slechte nachtrust. Geen ideale situatie.

Wat is collageen? Hyaluron? En de rest…

 

 

 

 

 

 

 

 

In de huid zoekt Collageen verbindingen met elkaar, om meer en meer stevigheden te vormen. Met als gevolg: volume. Hyaluronzuur trekt hier vocht aan, waardoor het zorgt voor volume (en aan de oppervlakte zorgt het voor een fijne hydratatie). Dit wil je dus zoveel mogelijk behouden. Maar ook Ceramiden.

Ceramiden houden de huid als cement bij elkaar. Waardoor deze een beschermend laagje vormen om jouw belangrijkste huidprocessen die dieper in de huid liggen te beschermen (waaronder ook Elastine) en ook vochtverlies zoveel mogelijk tegen te gaan:

Wat zijn ceramides

Elastine zorgt er trouwens voor dat je huid na fronzen of lachen weer terug keert in zijn originele staat (het draagt zorg voor veerkracht).

Wij hebben ervaren dat aanvullen het beste kan door middel van suppletie, welke via de bloedbanen in jouw onderliggende huidlaag komt. Daar waar het aan volume/stevigheid bouwt. Ook maak je dan niets in de huid kapot.

En crèmes dan?
In veel gevallen kunnen crèmes niet door de bovenliggende huidlaag heen (dit wordt ondersteund door onderzoek van de Wellness Academie). Door zijn beschermende functie wil deze huidlaag alles buiten houden en de deeltjes zijn vaak te groot om echt tot diep in de huid door te dringen. Daar waar je wil werken aan volume. Wat crèmes wel doen, is een extra beschermend laagje vormen. Eigenlijk net als de Ceramiden. Ook verzorgen ze je bovenste huidcellen, zodat je huid er ook vanaf buiten mooi uit ziet.

Lees hier nog meer redenen om te slikken.

Wanneer je op leeftijd raakt, wil je dus aanvullen van binnenuit
Suzan en Isabel bedachten hiervoor dé oplossing. Namelijk een poeder dat je makkelijk mengt in water, sap of een smoothie. Ze hebben hierbij zoveel mogelijk stofjes proberen samen te brengen in een simpel product, waaronder die waar we in dit artikel over praten.

Vanaf je 30e begin je in serieuze aantallen collageen en hyaluron te verliezen, vanaf dan is aanvulling mbt dit poeder echt onmisbaar.

De Cellics ervaring van Wendy van Dijk?
“Mijn crèmes gebruik ik nog steeds vol enthousiasme, maar sinds ik door het inzicht van Suzan en Isabel ook van binnenuit ben gaan werken merk ik een enorm verschil!”


Bericht geschreven op basis van eigen ervaring, kennis en kunde als 2x ruim 20 jaar opgeleid huidexpert

 

LEES OOK:

Hoeveel collageen per dag en welke soorten collageen zijn het beste voor de huid?

 


X