Waarom is het Hyaluronzuur waarmee we onze rimpels, fronzen en lippen opvullen? En wat is het verschil met collageen.

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V. Post Date: 17 mei 2019

Waarom is het Hyaluronzuur waarmee we onze rimpels, fronsen en lippen opvullen?

Meerdere antwoorden hierop zijn dé reden dat wij het in ons Elixer hebben gestopt.

Hyaluronzuur zit tegenwoordig overal in
Als er in beautyland een ingrediënt alom is geprezen, dan is het wel Hyaluronzuur. Het zit tegenwoordig overal in. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en komt onder andere voor in onze huid, maar liefst 50 procent van al het Hyaluronzuur in je lichaam is hier te vinden. Het is een kracht in het binden van grote hoeveelheden vocht en je raadt het al, net als overige stofjes in het lichaam wordt ook het aandeel Hyaluronzuur minder naarmate we ouder worden. Daarom wordt je huid minder soepel, zacht en vol.

‘Wist je dat één enkele molecuul van Hyaluronzuur tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden? Voor zoiets kleins, toch best wel knap.’

Dus, wat is de belangrijkste reden dat beautyland gek is van Hyaluronzuur?
Dat is niet om maar een simpele reden:

1. Hyaluronzuur houdt je huid goed gehydrateerd en een goede hydratie zorgt ervoor dat je een gezonde, stevige uitstraling van je huid hebt.

Zo krijg je trouwens ook van die vollere lippen en verdwijnen je rimpels. Met Hyaluronzuur-fillers wordt er op bepaalde plekken tijdelijk meer volume aangebracht. De Hyaluronzuur-molecuul haalt als het ware water uit de omgeving om zich vol te zuigen. Meerdere ‘volgezogen’ moleculen op eenzelfde plek zorgen dus voor vollere lippen en het opvullen van rimpels.

Wel maar tijdelijk, want uiteindelijk breekt je lichaam de lichaamseigen stof weer af.

2. Het is effectief voor de elasticiteit in je huid. Dé reden waarom Hyaluronzuur ook wordt ingezet bij fronsen, waarvan we vinden dat ze net iets te zichtbaar zijn.

3. Mooi meegenomen is dat het je wondgenezing bevordert.

Wees gerust, je hoeft het echt niet in te spuiten om er de vruchten van te plukken
Hyaluronzuur zit in veel anti-aging creams en vochtinbrengende crèmes. De vraag is alleen of deze vorm van verzorging echt werkt. Het vanaf de buitenkant inbrengen is bijna onmogelijk, je huid neemt het bij een grove structuur niet op.

Dankzij Cellics health nutrition, met een focus op de huid, kun je het innemen! Middels een poeder. De poedervorm vergemakkelijkt de opname in het lichaam, zonder dat er onnodige vulstoffen het lichaam binnentreden. Van binnenuit helpt het de hydratie en elasticiteit van de huid door de molecuul te voeden. Het laat de rimpeldiepte daarmee afnemen, maar kan géén wonderen verrichten van schade die bijvoorbeeld door de zon al is gedaan.

Ook voor echt die vollere lippen, moet je misschien toch echt fillers overwegen.

Wanneer kun jij Hyaluronzuur nou echt gebruiken…
Wil je huidveroudering aanpakken? Of heb je een vochtarme huid? Dan kun jij wel wat extra Hyaluronzuur uit het Cellics Cell Elixer gebruiken.

We geven je wel graag nog even iets mee. Er bestaat een groot verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid. Bij een droge huid heb je een tekort aan vet/talg. Bij een vochtarme huid, heb je wel echt een tekort aan vocht. Dus aan water. Zo kan een vette huid, ook vochtarm zijn.

X