Wat je wil weten over hoe collageen vervaardigd wordt

Deel dit bericht


Waar wordt collageen van gemaakt

Momenteel wordt er heel veel geschreven over collageen. Collageen is veelal bekend als een bewaker voor een jeugdige huid, een fijn stofje voor onze schoonheid. Maar waar komt collageen nou eigenlijk vandaan? Waar wordt het van gemaakt? Dat is iets waar wij heel weinig over lezen en waar wij graag meer openheid in zouden zien.

Laten we beginnen met een ander voorbeeld, om duidelijk te maken hoe collageen tot zijn vorm komt. Denk eens aan biologische olijfolie (die jij hopelijk ook in je keuken hebt staan). De olijfolie zit in een donkere fles, heeft een prachtig etiket en bij het aanzicht alleen al proef je de voordelen hiervan. Als je, je fantasie gebruikt dan zie je een Griekse boomgaard voor je. Je ziet hoe de olie verkregen wordt door handarbeid. Je kunt als het ware het hele proces romantiseren nog voordat de heerlijk koudgeperste olijfolie op jouw aanrecht staat. Voor wie dacht dat dit bij collageen minstens net zo’n romantisch verhaal was; sorry, maar dat is het verre van. Want collageen wordt gemaakt van restmateriaal.

Van waar? Het is afkomstig uit een vissenhuid en uit graten. Mits we het over viscollageen hebben, het kan nml. ook afkomstig zijn van rund of varken. Alleen is dat niet het soort collageen waar wij voor kiezen, omdat we als huidexpert rund het liefst zoveel als mogelijk vermijden – dit kan ontstekingen/verstoringen in je lijf brengen, net als dierlijk zuivel -. Lees daar hier meer over. Daarom maken wij het liefst gebruik van viscollageen, welke ook erg goed scoort op huididentiek zijn. Een totally vegan oplossing met een net zo’n sterk effect hebben wij helaas nog niet kunnen vinden.

Wat fijn is om te weten, is dat vissenhuid weggegooid wordt indien er geen suppletie van wordt gemaakt. Het is een mooi restproduct.

Hoe het restproduct precies vervaardigd wordt om tot collageen in onze huid te komen?

Om collageen te vervaardigen wordt er gebruik gemaakt van verhitting en kou. Het eiwit en het collageen zal hierdoor loslaten. De eiwitten (aminozuren) worden gesteriliseerd en tot peptides verwerkt. Peptides kun je zien als kleine deel stofjes. Peptides hebben uiteindelijk niets meer te maken met graatjes of huiden, het is puur een prachtig overblijfsel – wat anders toch weggegooid zou zijn -. 

Zoals je begrijpt is dit een ingenieus proces. De kleine deel stofjes die zijn overgebleven zijn volledig veilig. Er zijn allerlei certificeringen en goedkeuringen aan te pas gekomen. Zonder de controles krijg je namelijk geen certificaat ‘veilig’ en dat is wel erg van belang. 

Wat wij met name zo leuk vinden is dat zo’n rest stofje zulke mooie uitwerkingen op ons uiterlijk en op ons lichaam kan hebben. Collageen dient als een prachtig bouwsteen, het is een aminozuur wat ‘jeugdigheid’ bijstaat.

MAAR, het is de combinatie van collageen en andere stofjes die telt. Dat is ook de reden waarom wij al onze suppletie van Cellics riant voorzien van meerdere goede stoffen. Het is juist de synergetische samenwerking van de stofjes die telt. Collageen, vitaminen, mineralen, bouwstenen en antioxidanten, stuk voor stuk en samen zorgen zij voor natuurlijke (huid)verjonging van binnenuit. 

Nu weet jij waar collageen van wordt gemaakt en dat collageen alleen niet voldoende is, maar we willen je nog iets meegeven…

We willen je nog (voorzichtig) meegeven dat je niet in alle collageen marketing wilt tuimen. De hoeveelheid collageen die je dagelijks inneemt maakt een groot verschil en de afkomst dus ook. Je wil een product consumeren dat wetenschappelijke erkenning heeft gekregen. En daarnaast is logisch verstand niet minder van belang. Realiseer je dat het drinken van collageen koffie of thee lang niet even waardevol is als het slikken van goedgekeurde suppletie. Dit komt dan met name door de hoeveelheid collageen die er in deze producten zit. Je hebt een bepaalde hoeveelheid van het stofje nodig om er ook echt voordelen aan over te houden, minimale percentages gaan dus niet voor je gezondheid of je huid doen wat je ervan hoopt.

Eerlijkheid over onze producten vinden wij erg belangrijk. We vinden het van belang om met de Cellics klant helder te communiceren over de afkomst van de grondstoffen. In het jaar 2021 zul je ons daar steeds meer over horen. Soms is het lastig om alle informatie te vergaren, maar wij vinden dat enorm belangrijk en dat weten onze partners ook. Hier zul je ons dus meer en meer over horen. We doen dit om de consument een zo’n goed mogelijk beeld te geven van wat zij supplementeren. We hopen dat velen van ons volgen in deze openheid en daar de vruchten van plukken.

LEES OOK:

Hoeveel collageen per dag en welke soorten collageen zijn het beste voor de huid?

OF:

Bekijk Cellics'


X