Visolie en viscollageen hetzelfde? NOPE

Deel dit bericht


Visolie en viscollageen hetzelfde? NOPE.

Het is dan wel allebei afkomstig van vis, maar beide hebben een hele andere vorm én werking. ⁠Onze Cell Elixers zijn daardoor ook totaal niet te vergelijken met onze Cell Omega. 

 

We krijgen vaak vragen/opmerkingen als:⁠
– Ik slik al een product met viscollageen (uit een van onze Cell Elixers of iets anders), dan hoef ik toch niet ook nog visolie (van onze Cell Omega of een ander merk)? ⁠
– Ik kan eigenlijk toch sowieso beter visolie nemen ipv. viscollageen? Het is allebei vis en visolie is vaak veel voordeliger. ⁠
⁠Dit is niet hoe het werkt, daarom besloten we je in de verschillen mee te nemen.⁠

Visolie bestaat uit Omega 3. En is opgebouwd uit EPA en DHA. Belangrijk: Omega 3 bestaande uit hoogwaardige EPA houdt je ontstekingswaardes in balans. Zo zitten verstoringen/ontstekingen in je lijf, je gezondheid en huidvitaliteit niet in de weg. Ook voedingsstoffen kunnen oa door Omega 3 beter worden opgenomen, om hun werking goed kunnen doen (Wist je dat onze celwanden stugger worden naarmate we ouder worden? Waardoor dit lastiger gaat). Daarnaast laten onze scans zien dat de vetzuren uit Omega 3 visolie zorgen voor een stevige huidbarrière (beschermingslaag), om het collageen dat zich hieronder bevindt niet aan te tasten. ⁠DHA staat er trouwens om bekend cognitieve vermogens te verbeteren.

Collageen bevindt zich dieper in de huid. Hier zoekt het verbindingen met elkaar om te bouwen aan stevigheid en volume. ⁠Totaal andere werking toch?

Om dit collageen dan weer zoveel mogelijk te behouden is het belangrijk dat je dit proces vanaf buiten beschermt, dmv een stevige huid barrière. Met bijvoorbeeld Omega 3. En om het collageen via je bloedbanen goed in je huid te krijgen, is het weer belangrijk dat ontstekingswaardes laag worden gehouden (voor een soepel verloop). Met ook oa Omega 3. Het liefst wil je dus gewoon een combinatie van viscollageen en visolie!

Lees deze blogs om het verschil echt duidelijk te krijgen:

We komen goede Omega 3 vetten tekort

Hoe de huidlagen in de huid zijn opgebouwd en wat collageen hier doet

 


X