Terugroepactie Cellics Cell Elixer Limitless

Beste gebruiker van het Cell Elixer Limitless,

Tot onze grote spijt moeten we je vragen om de Cellics Cell Elixer Limitless niet in te nemen en per direct te stoppen met het gebruik. Wellicht heb je vorige week al via onze verkooppunten vernomen dat je het product uit voorzorg niet meer moest gebruiken en dat we een onderzoek waren gestart. Inmiddels weten we meer en kunnen we je goed informeren. Lees dit bericht goed door. Alle belangrijke informatie staat erin.


Om welk product gaat het?
        Cellics Cell Elixer Limitless 835 gram
        
EAN code 8719326130484
–        Houdbaar tot 05-2023
 

Cell Elixer Limitless Cellics
   

Wat is er precies aan de hand?


Van onze toeleverancier kregen wij vorige week bericht dat één van de grondstoffen die in ons product is verwerkt een te hoog gehalte aan ethyleenoxide bevat. Van deze grondstof is een heel klein beetje (1,47%) aanwezig in onze Cell Elixer Limitless. Hoewel de kans heel groot is dat restanten van ethyleenoxide niet in ons product zitten, heeft de Europese Commissie op 17 juli jl. besloten dat alle levensmiddelen die geproduceerd zijn met een grondstof die restanten van ethyleenoxide bevat, van de markt moeten worden gehaald. Zelfs als in het eindproduct geen sporen van ethyleenoxide zitten, moet het product terug worden gehaald. 


Dit komt omdat er sprake is van een ‘zero tolerance’ beleid. De Europese Commissie probeert op die manier de hele voedselketen op te schonen, zodat ethyleenoxide straks nergens meer wordt aangetroffen.


De NVWA ziet erop toe dat dit Europese beleid in Nederland wordt nageleefd. Wij moeten daarom ons product terughalen en mogen niet langer wachten op de uitkomsten van het onderzoek van het lab.


Hoe groot is het risico op schade?


Het risico op schade door gebruik van de Cell Elixer Limitless is heel erg klein. Er is geen sprake van acuut gevaar voor de gezondheid.

De Europese Commissie is echter bang voor ‘stapeling’. Ethyleenoxide komt als residu voor in de hele voedselketen. Als je gedurende hele lange tijd regelmatig ethyleenoxide binnen krijgt door inname van verschillende voedingsstoffen en kruiden, dan kan dat uiteindelijk gezondheidsschade tot gevolg hebben. Daarom wil de Europese Commissie dat er op hele korte termijn geen enkel levensmiddel meer te verkrijgen is waar sporen van ethyleenoxide in aanwezig zijn.


In onze buurlanden Duitsland, België en Frankrijk zijn op grote schaal producten uit de handel gehaald; in Nederland gebeurt dat nu ook. Ons product wordt in deze grootschalige recall acties meegenomen.

We nemen jouw Cell Elixer Limitless terug. Hier lees je hoe dat gaat.

Heb je onze Cell Elixer Limitless met batchnummer L-2378 in de kast staan? Dan mag je die direct naar ons opsturen, óók als je het product hebt gekocht via één van onze fysieke verkooppunten.


Zorg ervoor dat er bij de verpakking een briefje zit waarop de volgende gegevens staan:
        Naam
        Adres en postcode
        Emailadres
        Telefoonnummer
        Vermelding waar je het product hebt gekocht.


Via de volgende link https://cellics.shipping-portal.com/rp/ kun je je product retourneren. 
Bij het invulveld track&trace/ ordernummer mag je het track&trace- of ordernummer van jouw laatste bestelling invoeren. Heb je deze niet meer? Neem dan contact op met ons, dan zoeken wij deze terug voor je. Je kan contact opnemen via [email protected] of neem telefonisch contact met ons op via Tel. 0499-210000.

In overleg met jou kiezen we een goede oplossing omtrent een vervangend product.


Retourzendingen voorzien van de bovenstaande informatie kunnen worden gestuurd aan:


Skin Health Company
Molenwei 2
5683 DZ Best


Ieder nadeel heb ze voordeel….


Ja, we geven toe: een recall is heel vervelend. Niemand vindt dit leuk. Ook wij niet. Dat geldt al helemaal als je bijna zeker weet dat je product gewoon voldoet aan de wettelijke normen. Toch zijn we ook blij met het onderzoek dat de Europese Commissie doet naar schadelijke stoffen in de voedselketen en de maatregelen die dan genomen worden. We willen natuurlijk ook graag een schone voedselketen! We willen graag hoogwaardige en zuivere supplementen aan onze klanten kunnen bieden. Soms moeten er dan rigoureuze maatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel gewaarborgd is. 


We vinden het daarom ook belangrijk om een steentje bij te dragen. Skin Health Company streeft ernaar om al haar producten op een goede en zuivere manier te vervaardigen. De lessen die we trekken uit deze grootschalige recall nemen we dan ook mee en passen we toe in de praktijk. Op naar nog betere producten!


We hopen je binnenkort weer bij ons terug te zien.


Lieve groet,
Suzan en Isabel

Wacht, wij hebben nog iets voor jou!

Omdat het echt zo is dat de binnenkant telt voor die stralende buitenkant, willen wij jou GRATIS ons skinfoodie e-book aanbieden. Met heerlijke smoothies en bowls voor de start van jouw dag.

Of heb jij liever 15 healthy snacks en tussendoortjes?

Jouw huid gaat dit enorm waarderen.

Laat daarom jouw e-mail achter en doe er jouw plezier van:

Cellics skin nutrition company GRATIS e-books

Wacht, wij hebben nog iets voor jou!

Omdat het echt zo is dat de binnenkant telt voor die stralende buitenkant, willen wij jou GRATIS ons skinfoodie e-book aanbieden. Met heerlijke smoothies en bowls voor de start van jouw dag.

Of heb jij liever 15 healthy snacks en tussendoortjes?

Jouw huid gaat dit enorm waarderen.

Laat daarom jouw e-mail achter en doe er jouw plezier van:

Cellics skin nutrition company GRATIS e-books
GRATIS skin foodie nutrition e-book
Cellics skin nutrition company GRATIS e-books
Cellics skin nutrition company GRATIS e-books
X