Sunprotection sundamage zonherstel zonneschade zonbescherming

Deel dit bericht


Slim omgaan met zonneschade

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar wees gerust. Heb je schade geleden? Dan doet tijd in combinatie met de juiste verzorging ook wonderen. Lees over tips om eventuele schade te herstellen. Zonneschade is niet iets waar jij nog langer mee wil rondlopen.

Voor we je tips geven om zonschade te herstellen, willen we je eerst wat vertellen over UV-straling.

UV-straling, hoe zit dat nou precies?
UV A zorgt voor aging
UV B zorgt voor burning
UV A gaat door glas en wolken heen
UV B niet

Gevolgen directe UV B straling: schadelijke verbranding!
Wie regelmatig verbrand, heeft een grotere kans op huidkanker. Wat er dan precies gebeurt?

Je hebt verschillende vormen van verbranding. Een van de bekende vormen is een lichte verbranding waarbij je een rode of roodbruine huidskleur krijgt. Veel mensen denken daarbij het volgende: ‘ah joh, dat wordt toch mooi bruin’. Nou, na dit bericht denk je daar hopelijk anders over.

De opperhuid (zichtbare huid) is stug en dik gebouwd om je te beschermen tegen schadelijke invloeden van buiten. Bij een lichte verbranding zijn cellen in deze opperhuid aangetast, wat de beschermfunctie van jouw opperhuid aantast. Komt daar dan weer zon op…Dan heeft dat een ernstig gevolg:

Een lichte tot erge zwelling waarbij de huid extreem gevoelig is. In dit geval zijn er in jouw opperhuid cellen doodgegaan, waardoor deze opperhuid je ook niet meer goed kan beschermen tegen de schadelijke invloeden. Met tot gevolg dat de straling (of een andere schadelijke bacterie) doordringt tot in de onderliggende huidlagen, waar deze dan ook weer belangrijke cellen kapot maakt en schade aanricht. Met de gevolgen van dien.

Gevolgen UV A verdienen ook niet de schoonheidsprijs
Laten we kijken naar de schade van UV A straling, de straling met veroudering en vlekjes tot gevolg.

Je huid en het lichaam bestaan voor een groot deel uit collageen (lees hier meer over collageen). Kort samengevat zorgt dit voor stevige spieren, pezen, gewrichten en ga zo maar door, maar ook voor een stevige en gezonde huid. Collageen wil je dus zoveel mogelijk behouden om rimpels te voorkomen.

In de onderliggende huidlagen bevinden zich ‘collageen-fabriekjes’ die collageen produceren, om vervolgens in de huid te bouwen aan stevigheid. Bescherm jij je niet tegen de zon? Dan wordt dit collageen afgebroken, met volumeverlies en rimpels tot gevolg. Blijf jij je keer op keer niet goed beschermen en komt er zonschade op zonschade, dan kan de straling ook de fabriekjes kapot maken.

Naast collageen bevindt zich elastine in de huid, dat ervoor zorgt dat je huid soepel blijft.

Nou, leg maar eens een elastiekje in de zon. Na een poosje is deze verschrompeld en uitgerekt/verslapt. Dit is wat er ook in je huid gebeurt, waardoor de huid zijn soepelheid verliest en uitrekt.

Spot je zonnevlekjes? Deze maken nog ouder dan rimpels. Het zijn goedaardige vlekjes die zichtbaar worden wanneer de pigmentcellen in de war zijn, omdat deze wel ineens erg hard moeten werken om te beschermen tegen de zon. Ze liggen als een soort van beschermkapje over de cellen heen. Door schade kunnen deze hun functie niet altijd vervullen.

Inmiddels is het jullie vast duidelijk dat de zon meer aantast dan je lief is. Voorkomen is beter dan herstellen. Hoe dat het beste kan?

Dé ultieme sunprotection
Smeer de huid die kans maakt op blootstelling altijd in! Minimaal met SPF 30. Daarmee houd je de zon zoveel mogelijk in je huid weg. Stel dat je een beetje wilt bijkleuren, dat kan hier echt nog wel mee. Het gaat alleen iets langzamer. Wel blijf je een stuk gezonder.

Bescherm niet alleen de opperhuid van buiten door te smeren, maar bescherm ook de onderliggende huidlagen vanuit binnen. Dit kan door dagelijks een schepje Cellics nutrition, met voedingstoffen die in de huid extra ondersteuning bieden. Skinfood recepten, omdat voeding zeker zijn effect heeft op de huid. Start vandaag nog met deze heerlijke smoothie en bowl tips voor een mooie huid.

Zo zit in het Cell Elixer en in de Cell First van Cellics o.a. een hoge dosering Vitamine C, dit zijn antioxidanten die helpen bij bescherming van de huid. Zodat schadelijke invloeden geen schade kunnen aanrichten. Lees hier meer over de werking van antioxidanten.

In het Cell Elixer zit aanvullend ook nog Collageen, Hyaluronzuur en Phytoceramides om de huid een extra volumeboost te geven. Voor wanneer de huid al wat geleden heeft en is verslapt/verouderd.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je toch schade hebt geleden, daarom geven we je tot slot ook nog wat tips mee voor het herstel.

Tips voor herstel van zonneschade
Krijgen jouw cellen in de huid de juiste voedingsstoffen binnen? Dan is deze van nature in staat om zichzelf goed te herstellen. Hier heeft ze wel de tijd voor nodig en ook kan ze daar wel wat extra hulp bij gebruiken:

  • Blijf even uit de zon en werk in het vervolg aan je zonnemindset.
  • MSM is een voedingsstof die het uitgerekte elastine goed kan herstellen. Je vindt het erg lastig in voedingsmiddelen, daarom hebben wij een hoge dosering MSM in de Cell Pure gestopt. Deze bestel je hier.
  • Naast dat zonlicht slecht is, is het ook een belangrijke bron van Vitamine D. Vitamine D draagt bij aan een gehydrateerde huid en helpt om de huid rustig te houden, zonder problemen. Vitamine D vind je in onze Cell First en het Cell Elixer. Maar Vitamine D kun je ook smeren.
  • Smeer ook wat extra vitamine C op de huid. En zorg dat er meer vitamine C in de huid komt door het eten van wat meer fruitsoorten en groenten, waar dit volop in zit. Of haal het uit onze Cell Elixer of de Cell First.
  • Wat tot slot populair is om de effecten van UV-gerelateerde stress te bestrijden is Resveratrol. De antioxiderende eigenschappen werken goed tegen de hoge oxidatieve stress waar huidcellen vaak last van hebben. Resveratrol laat het toe om direct in de huid te trekken, in tegenstelling tot veel andere smeerbare voedingselementen. En smeer je dus op de huid.

Een multivitamine die de cellen van binnenuit voedt om deze optimaal te laten werken en een antioxidantenboost voor de beste beschermen van wat er zit.

Met zijn 27 cell- en skinboosters is dit een hoogwaardige antioxidantenboost en multivitamin, maar werkt hij ook op echt die volumeopbouw en stevigheid.


X