Op de opleiding heb je geleerd over hoe je met verschillende technieken en behandelingen op het gebied van huidverbetering (en huidverjonging) vanaf buiten de huid aan kunt pakken. Wat als wij je vertellen dat alleen met deze kennis de huidproblemen blijven bestaan? En maximaal resultaat uit blijft?

Begrijp ons niet verkeerd, vanaf de buitenkant kunnen we huidverbetering en -verjonging prima stimuleren. Daarnaast zorgt een goede verzorging van de buitenkant ervoor dat de huid zo mooi mogelijk blijft. Maar we weten allemaal dat de daadwerkelijke huidverbetering en -verjonging plaats vindt vanuit diep in de onderliggende huidlagen. Hier moet dus een goede basis liggen. 
 
Waarom nemen we de verzorging van binnenuit dan nog niet voldoende mee in onze behandelplannen? Zonder goede basis heb je niets om te stimuleren of om op te behandelen. 
 
Wat het zo lastig maakt is dat het bouwen aan een goede binnenkant voor een groot deel vanuit de cliënt zelf moet komen. Het heeft te maken met levensstijl. Zonder een goede verzorging door jouw cliënt is de kans groot dat jij jouw cliënt teleur moet stellen op resultaat. En dat wil je toch helemaal niet? Vooral niet omdat de cliënt al vanuit een bepaalde onzekerheid naar jou toe is gekomen, waarvan jij de hoop bent op een oplossing. Onzekerheid kan zijn door rimpels, fijne lijntjes, bepaalde littekens, striae of problemen als acne, rosacea of eczeem.
 

Dus, hier wil je jouw cliënt in kunnen adviseren! Om daar als huidexpert goed in te kunnen adviseren sloegen wij, samen met orthomoleculair deskundige Berdien Geven én vitaliteitscoach Loes de Roos, de handen in een om te komen tot dé doorbraak: een driedaagse opleiding met alles over de binnenkant in relatie tot de huid. Met tips voor het perfecte intakegesprek. 

Vragen als:

– Wat betekent welke voeding voor het lichaam en de huid?
– Wat doen hormonen, de overgang en stress, maar ook bijvoorbeeld darmproblemen met ons lichaam en de huid?
– Hoe kan je deze kennis over de binnenkant integreren in je behandelplannen? Waarin je de cliënt meekrijgt in dat dit zo belangrijk is, zodat ze er zelf thuis mee aan de slag gaan. 
…komen aan bod tijdens de drietal module dagen.
 
Na deze opleiding ben jij gecertificeerd vitaliteitsexpert. Je weet precies of een huid klaar is voor behandelen, of dat eerst de basis nog goed moet worden opgebouwd. En hoe die basis opgebouwd moet worden? Daar kun je hierna ook advies in geven en je weet dit goed bij de cliënt over te brengen. 
 
Dit wil je echt niet missen om je als totaalexpert te onderscheiden in een concurrerende huidbranche!
Het feit is dat als iemand niet goed voor zichzelf zorgt, dit het begin is van ziektebeelden waarvan de huid sluitpost is.  
 
Onze opleiding is opgedeeld in drie moduledagen:
 
Module 1
Voeding
Bewust eten dat valt nog niet mee! Er zijn zoveel theorieën en opvattingen… Daarom starten wij onze meerdaagse opleiding met de basis: voeding. Met een orthomoleculair deskundige behandelen we de principes van voedingsadvies.
 
Je leert o.a. een eetdagboek analyseren, voor uiteindelijk hét perfecte intakegesprek.
 

Module 2
Deel 1: Ziektebeelden
We behandelen een aantal belangrijke ziektebeelden, vaak de oorzaak van diverse huidproblemen:
– Hormonale disbalans, overgang en stress
– Gewichtsproblematiek
– Overactief immuunsysteem, spijsvertering, energietekorten en laaggradige ontstekingen als darmproblemen (leaky gut, insuline resistentie, etc.), allergieën, overbelasting lever en problemen met de schildklier.
 
Deze ziektebeelden ontstaan dan weer doordat je in de basis niet goed voor jezelf zorgt.
 

Deel 2: Huidproblemen
We behandelen verschillende huidproblemen, waaronder: rimpels en een slappe en droge huid, ontstekingen als acne, rosacea, psoriasis en eczeem. Hoe zijn deze op te lossen? Hierin grijpen we o.a. ook weer terug naar voeding met ondersteuning van supplementen.

We behandelen dit in de vorm van hét perfecte intakegesprek, waarin alles mooi samenkomt en waarin je leert jouw cliënt hierin mee te krijgen.

 

Module 3
Stressreductie
In de wereld van nu is stress heel normaal, maar deze externe factor kan een enorme invloed hebben op het lichaam en ook de huid. Je wil dit beperken. Hoe? Een vitaliteitsexpert neemt je o.a. mee in:

– Wat is negatieve stress
– Wat doet stress fysiologisch met je… en wat niet
– Waarom is stress nodig
– Hoe kan je stress managen

Ook neemt de vitaliteitsexpert je mee in hoe jouw cliënten (of jijzelf) patronen kunnen doorbreken om beter voor henzelf te gaan zorgen.

En hebben we het over of gezondheid hetzelfde is als vitaliteit, want in onze ogen is het veel meer dan dat!


De opleiding volgen? Dat kan ieder kwartaal!

Module 1
– Maandag 20 januari van 9.00 – 17.00u
– Dinsdag 7 april van 9.00 – 17.00u
– Maandag 21 september van 9.00 – 17.00u 

Module 2
– Maandag 17 februari van 9.00 – 17.00u
– Maandag 18 mei van 9.00 – 17.00u
– Maandag 26 oktober 9.00 – 17.00u

Module 3
– Maandag 9 maart van 9.00 – 17.00u
– Maandag 15 juni van 9.00 – 17.00u
– Maandag 23 november van 9.00 – 17.00u 

Locatie; Best.


Aanmelden of meer informatie?
Mail dan naar: info@cellics.nl of bel: 0499 21 00 00


Suzan en Isabel, founders Cellics:

Zelf liepen wij ertegenaan dat we niet altijd het beoogde resultaat wisten te behalen met behandelingen en technieken die we aanbieden. En tja, wat vertel je dan aan je cliënten? Om deze niet teleur te stellen, stuurden wij enkele cliënten door naar een deskundige en wat bleek? Door bijvoorbeeld een darmprobleem liet ook het grootste orgaan, de huid, een cliënt in de steek. Uit een huid-analyse van deze cliënt bleek de huid ook volledig leeg, de cliënt had dus niets om op te bouwen. Toen dit eenmaal was opgelost, zagen we eindelijk een positieve uitwerking op de huid en sloegen de behandelingen aan. Daarom zijn wij nu enorm blij dat we dit zelf al voor een groot deel kunnen tackelen m.b.v. o.a. voeding en stressreductie.

Berdien Geven
Over Berdien
Voor Berdien is het belangrijk om topfit te zijn en blijven en dus te kunnen stralen, zowel van binnen als van buiten!
 
Met ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg en voedingsleer is ze een rot in het vak. Naast vele cursussen op verschillende vlakken heeft Berdien haar kennis de laatste jaren uitgebreid met medische opleidingen, waaronder: medische en psychosociale basiskennis (Hbo-niveau) en de opleiding “Orthomoleculaire Therapie” volgens de kPNI (klinische Psycho-Neuro-Immunologie). 
Loes de Roos - Cellics

Over Loes
Eigenwijs, creatief, invoelend (wel handig als je haptotherapeut bent), dapper, ‘stoertje’, realistisch, actief zijn de woorden die anderen gebruiken om mij te omschrijven en waar ik me ook wel in kan vinden.

Ik heb in Enschede 4,5 jaar HEAO gedaan -economisch geschoold-, in die richting ook jaren gewerkt, echter uiteindelijk vast gelopen in deze functies. Daarna brak de periode aan waarin ik mijn creatieve behoefte en talenten ben gaan ontwikkelen en dit was het begin van mijn leven als zelfstandige. Het alleen werken beviel me niet en na 4 jaar begon ik aan een 4 jaar durende studie haptotherapie in Nijmegen. De rode draad in mijn leven is echter altijd ‘sport’ geweest en zodoende heb ik in de avonduren altijd lesgegeven in een sportschool.

Samen met Hans ben ik 4 jaar geleden ZEST de vitaliteitsfabriek gestart en vallen alle ‘puzzelstukjes’ op zijn plek. 

Mijn motto is “if you don’t like where you are: move, you are not a three”.

De kern van vitaliteit zoals ik die zie? Ondanks eventuele beperkingen het maximale uit je leven halen.

X