Huid terug in balans met interemittent fasting voor lichaam

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V.

Intermittent fasting biedt ondersteuning voor een mooie huid

Als er een ding de afgelopen jaren duidelijk is geworden binnen onze huidbranche, is dat de binnenkant telt voor een mooie huid. Hetgeen wat we jaren gewend zijn om te doen, de huid vanaf de buitenkant goed verzorgen en behandelen, is niet meer voldoende.

Wanneer we aan de binnenkant tekorten of problemen ervaren, zie je dit terug aan de huid in de vorm van een huidprobleem (vroegtijdige veroudering, rosacea, acne, eczeem etc). We kunnen die binnenkant gewoon niet langer meer negeren, de huid is sluitpost.

Een lichaam dat in balans is, betekent ook een huid in balans.


Wanneer tekorten en problemen aan de binnenkant blijven bestaan, dan kunnen we de huid er wel tijdelijk even mooi uit laten zien maar een blijvend mooi resultaat zal uitblijven.

Dat is waarom jij, naast goede skincare en eventuele behandelingen, ook die gezonde binnenkant wil. Je wil jouw lichaam in balans brengen en in balans houden, zodat het van nature kan werken aan een mooie en gezonde huid.

Terug in balans met intermittent fasting
Intermittent fastingstaat erom bekend lichaamsprocessen (waaronder het bouwen aan een mooie huid) te bevorderen en organen te herstellen.

Waarom je ook jouw organen wilt herstellen voor een mooie huid? Jouw lichaam vindt jouw huid het minst belangrijk en zal altijd voorrang geven aan het ondersteunen van andere processen en organen in jouw lichaam. Simpel gezegd: het bouwen aan een gezonde en mooie huid gebeurt pas, wanneer de rest op orde is.

De volgende voordelen zijn bekend van het met regelmaat vasten:
– afname ontstekingsreacties (tbv een huid zonder problemen)
– verlaging insuline:
een groeihormoon dat een heel belangrijk stofje is voor de huid, zodat het herstelvermogen optimaal blijft en wondjes sneller genezen. Bij een hoge insuline waarde (door suikerrijke voeding) is ons groeihormoon laag en je wil het groeihormoon hoog houden, wat betekent dat je de insuline waarde dus laag wilt houden.
– verbetering algehele stofwisseling
– verbetering cognitieve functie’s
– bevordering groei nieuwe zenuwcellen
– meer autofagie en minder oxidatieve stress (voor betere cel processen)
– een lagere bloeddruk
– verbeterd immuunsysteem
– en ook een blijvend vetverlies door een verhoging van het vetverbrandingshormoon.

Het vet rondom je organen en een hoog gewicht zijn tekenen van een lichaam dat uit balans is. Ook huidproblemen zijn een teken van een lichaam dat waarschijnlijk uit balans is.

Door met regelmaat aan intermittent fasting te doen, breng en behoud jij jouw lichaam in balans. En indirect ook jouw huid.

Hoe deze vorm van vasten werkt?
Je kunt op verschillende manieren vasten, maar de 16/8 methode is het meest gangbaar.

16-8 intermittent lastig voor een mooie huid

Dit houdt in dat je het ontbijt uitstelt of zelfs overslaat en de dagelijkse tijd om te eten gaat beperken tot 8 uur.

Begin je hier net mee? Bouw dit patroon dan rustig op, want je lichaam moet hieraan wennen. Zo kun je eerst starten met bijvoorbeeld 14 uur niet eten en dit langzaam verlengen naar 16 uur niet eten.

Wil je het écht goed doen, dan zijn binnen de 8u dat je mag eten 3 eetmomenten het beste. Waarom? Dit houdt de insuline-waarde mooi laag.

Het drinken van water, koffie en thee mag de gehele 8 uur lang. Uiteraard wel zonder suiker en melk.

Wat eet je binnen die 8 uur?
Wat je eet binnen die 8 uur, maakt natuurlijk ook veel uit. Voor een lichaam dat optimaal kan functioneren is vermindering van het aantal koolhydraten goed. Eet daarnaast voldoende groenten en fruit, met iedere dag twee eieren en in combinatie met regelmatig wat vis en noten.

Om ontstekingen zo laag mogelijk te houden, vermijd je zuivel afkomstig van de rund en overige rundproducten.

Voor advies op maat verwijzen we je graag door naar een deskundige. Samen met ons zijn enkele van onze experts hiervoor opgeleid. Vraag advies via 0499 21 00 00 of zoek naar een vitaliteitsexpert bij jou in de buurt via: www.cellics.nl/verkooppunten/

EERSTE HULP bij het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen, makkelijker kan haast niet
Omdat voeding tegenwoordig niet meer is wat het vroeger was, is het erg lastig om zonder aanvulling van suppletie nog de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Daarom brachten wij Cellics health nutrition, met een focus op de huid, op de Nederlandse markt.

Cellics zorgt ervoor dat jouw lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft, om te werken aan een mooie en gezonde huid. Daarnaast bevat Cellics nog eens extra ondersteunende stofjes voor de huid.

Het enige wat je hoeft te doen is een schepje van ons poederproduct bij je eerste maaltijd.

X