huid tips herfst

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V. Post Date: 24 september 2019

Huidtips voor in de herfst

Zoals we van garderobe wisselen, zouden we per seizoen ook van huidverzorgingsritueel moeten wisselen.

De huid verandert ieder seizoen. Misschien heb je dit niet zo door, maar toch verandert jouw grootste orgaan mee met de jaargetijden. Best bijzonder hé?

De herfsthuid
Omdat het kouder wordt, vermindert je bloedcirculatie. Dit zie je vaak direct aan de huid, de huid verliest haar gezonde rood/roze kleurtje en ziet er wat grauwer uit. Hé hé, dat kleurtje doet je nou net zo goed…

Ook:

  • Heeft je huid nog naweeën van de zomer en is de huid dus nog aan het herstellen van alle zonneschade. Hoe zonneschade precies invloed heeft op je huid en wat je voor dit herstel het beste kunt doen, lees je hier.
  • Wordt je huid een stuk droger. Dit komt o.a. door centrale verwarming (stoooooooken) en het gebrek van vocht in de lucht, met een droge lucht tot gevolg. Hierdoor wordt (als een spons) ook het vocht uit onze huid onttrokken. Kou en wind drogen nog extra uit én verwijderen een groot deel van de natuurlijke huidvetten. Aaai…
  • Is, tot slot, je huid door dit alles veel gevoeliger. Gloeit jouw huid ook wel eens wanneer je van buiten naar binnen gaat? Dan is jouw gevoelige huid kei, maar dan ook keihard aan het werk om vanuit de kou te herstellen naar opeens warmte. En daarvan duiken dus die ‘schattige’ rode wangetjes op.

Wat je het beste kunt doen?
Zag je huid er in de zomer nog ‘sun kissed’ uit? In de herfst slaat je huid al snel om in doffe ellende. Tenzij je deze goed verzorgt.

In de zomer is jouw zichtbare huidlaag dikker geworden, om te beschermen tegen het doordringen van de UV-straling. Dode huidcellen hebben zich hiervoor flink opgestapeld en nu die bruine tint verdwijnt, is dit wat nog over blijft. Deze doffe huid kun je weer laten stralen door een product met een hoge concentratie glycolzuur of salicylzuur. Hiermee worden de dode huidcellen losgeweekt, onzuiverheden verwijderd en pigmentvlekjes verminderd. Je blijft alleen wel wat bleker als in de zomer.

Naast deze verzorging aan de buitenkant, bouw je met Cellics skin nutrition vanuit de onderliggende huidlagen aan een goede en gesloten huid barrière. Waardoor het vocht minder snel uit de huid wordt onttrokken.  

Daarnaast is het belangrijk om je huid goed in balans te brengen met antioxidanten. In de zomer zijn er door schade van de zon heel wat vrije radicalen (ondanks goede bescherming) vrijgekomen in de huid en in de herfst ga je de strijd aan om dit weer te herstellen. Dit kan het beste door voedingsmiddelen met antioxidanten (groene groenten en veel fruitsoorten). Maar nog makkelijker is om een schepje Cellics skin nutrition bij het ontbijt in te nemen, met een super hoge concentratie antioxidanten. Je kunt aan de buitenkant met Vitamine A en Vitamine E crèmes ondersteunen.

Tot slot is de herfst hét moment om van de wat lichtere crèmes, plaats te maken voor de wat vollere en vettere crèmes, die de huid goed hydrateren.

En vergeet niet om…
SPF te blijven smeren!

Die herfstdagen dat je met de hond lekker door het bos wandelt met toch nog een heerlijk herfstzonnetje, dat is genieten. Vaak vergeten wij buiten de zomer om, om te blijven beschermen met een SPF. En zonneschade is het slechtste wat er voor de huid is. Waarom? Dat lees je hier.

Vergeet dus ook in de herfst jouw SPF niet, je hebt genoeg crèmes en foundations waar dit in zit verwerkt.

Streef je naar perfectie?
Om jouw huid het hele jaar door gezond te houden is het, het beste om een professionele schoonheidsspecialist met regelmaat naar je huid te laten kijken en om jouw huidverzorging aan te passen aan de seizoenen. 

Zij kunnen jouw huid extra ondersteunen met massages voor het stimuleren van de bloedcirculatie. Kijk hier naar experts bij jou in de buurt.

Perfectie betekent ook werken aan de binnenkant van de huid met steady gebruik van Cellics skin nutrition, iets wat ieder seizoen in de basis nodig heeft.

Cell Elixer en Cell First zijn hoog gedoseerde skinboosters. Boordevol antioxidanten en belangrijke vitaminen en mineralen om te werken aan een goede fundering van de huid, waardoor de seizoenen een zo min mogelijk schadelijk effect hebben op de buitenkant van jouw huid.

Het verschil? Met Cell Elixer werk je door Collageen, Phytoceramides en Hyaluronzuur extra op volume opbouw en vermindering van rimpels.

 

X