Hoeveel collageen per dag en welke soorten collageen zijn het beste voor de huid

Deel dit bericht


Hoeveel collageen per dag en welke soorten collageen zijn het beste voor de huid

Collageen supplementen vind je tegenwoordig volop, niet voor niets natuurlijk. Het is het beste dat wij als huidexperts kennen voor vermindering van de rimpel op de huid. Maar… Er zijn verschillende soorten, verschillende hoeveelheden en wat mogen we überhaupt aan collageen per dag? Kortom: Waar moet je beginnen? Wij hebben zelf ontzettend veel studies en onderzoeken bestudeerd en delen deze info graag met je.

Allereerst stuit je op twee soorten collageen: bovine (rund) of marine (vis) collageen

Rundercollageen wordt het meest gebruikt in collageen supplementen. Rundercollageen is afkomstig van runderen. Viscollageen is afkomstig van vis. De werkzaamheid van beide soorten in ons lichaam verschilt niet veel van elkaar. Ondanks dat ze in werkzaamheid niet veel van elkaar verschillen, geven sommige gebruikers de voorkeur aan het effect ervan op een bepaald probleem:

  • Collageen type I en type III: Producten die hoge concentraties collageen I en III bevatten, zullen het uiterlijk van de consument verbeteren. Gebruik ze als je de verschijning van fijne lijntjes wilt minimaliseren, het uiterlijk van nagels en haar wilt verbeteren, de bloedsomloop wilt bevorderen en de aanwezigheid van cellulitis wilt verminderen.
  • Collageen type II: Deze supplementen zijn aan te bevelen als je de toestand van je gewrichten, botten en pezen wilt verbeteren. Oudere mensen en atleten zullen er meer uit halen.

Marine (vis) collageen is rijk aan type I collageen, waar bovine I en II bevat. Zo zou je kunnen stellen dat voor beauty Marine collageen de voorkeur krijgt en voor de botten en gewrichten bovine. Maar dan laat dit onderzoek ook weer zien dat (vis)collageen peptides bewezen bijdrage aan botgenezing/gewrichten. Een eenduidig antwoord is er dus niet.

 

Wat het belangrijkste is bij je keuze voor een collageen soort…

Is dat je kijkt of het collageen bestaat uit gehydroliseerde peptiden, omdat deze makkelijker worden geabsorbeerd door ons spijsverteringskanaal, waardoor de effectiviteit van het supplement toeneemt.

Verder is de keus aan jou!


Wanneer je ons de keus laat?

VIScollageen! Waarom? Met alles wat tot nu toe bij ons bekend is, lijkt dit het meest identiek aan ons menselijk collageen. Samen met het feit dat de peptiden van viscollageen uit nog kleinere delen bestaan, zorgt dit voor een hele sterke opneembaarheid. Lees er hier meer over.

Ook willen we als huidexpert rund het liefst zoveel als mogelijk vermijden, omdat dit tot ontstekingen/verstoringen kan lijden. Lees daar hier meer over.

 

MAAR…

Voor het beste resultaat van collageen op de huid kunnen wij je vertellen dat ALLEEN collageen niet eens genoeg is. Wist je bijvoorbeeld al dat Vitamine C van belang is voor de vorming van collageen? En dat vitaminen en mineralen ook genoeg nodig zijn om vanuit je lijf een proces tot stand te laten komen in de huid?

JA, collageen vermindert de rimpel, maar wat je aan collageen opbouwt wil je toch ook zo goed mogelijk behouden? Dan is er meer nodig. Je breekt anders veel van wat je opbouwt aan collageen, onnodig weer af door dagelijkse invloeden waar we mee te maken hebben – waaronder zon, stress… -. Ook zonde van dat geld voor het collageen toch?

Uit jarenlange ervaring als huidexpert kwamen we erachter dat suppletie echt zijn positieve effect heeft, maar we hadden onderhand 5 verschillende potten en pillen nodig om in de huid te kunnen bereiken wat we graag zouden willen. Omdat er niets was wat aan onze wensen voldeed, besloten we de touwtjes zelf in handen te nemen.

We namen de meest zuivere viscollageenhydrolysaten, de beste antioxidanten ter bescherming, vitamine c en nog meer vitaminen en mineralen en kwamen tot een poederproduct met maar liefst 27 ingrediënten niet alleen voor de huid, maar voor totale vitaliteit. Zo creëer je een maximaal effect van het collageen in die huid.

Weg met al die verschillende potten en pillen, dit is een aging supplement dat veel verder gaat dan jij je kan bedenken. Het gaat het verlies aan natuurlijke bouwstenen tegen, waar je vanaf je 30e in serieuze aantallen mee te maken hebt.

 

Oke, maar wat is de juiste hoeveelheid viscollageen per dag? Hoeveel kunnen we opnemen?

Voor vermindering van rimpels wordt na onderzoek door een arts 2,5 tot 5 gram collageen per dag aanbevolen. Maar wil je ook haar en nagels meenemen en voor maximaal resultaat gaan? Dan kunnen we nog 10-15 gram per dag aan.

 

Of je nu fan bent geworden van ons supplement, of voor een ander collageen supplement gaat kiezen, jij weet nu waar je deze op moet beoordelen!

Staat de hoeveelheid en soort er niet op? Vraag dit dan na. Vaak zegt het feit dat het niet bekend is al genoeg…

 

Bekijk hier ons eigen aging supplement

 

Gestart met collageen? Heb geduld.
Om de voordelen te ervaren zul je tussen de twee en zes maanden moeten wachten. Met name in het geval van rimpelvermindering.

 

Ondersteunende bronnen:

 

LEES OOK:

Collageen stimuleren? Verschil collageen vs. collageen boosters

Wat is collageen? Wat doet dit en bijv. hyaluron in de huidlagen?

 

 

 


X