MSM

Deel dit bericht


Hoe MSM je lichaam en huid in conditie houdt

Nog niet van MSM gehoord? Wij leggen je graag uit waarom je hier geen tekort in wilt ervaren.

Wat is MSM?
Dat is een goede vraag. Pak er ondertussen een gezonde snack bij. Wellicht wat walnoten? Deze werken met Omega3 vetten goed op je concentratie voor dit artikel.

Schrijf je MSM uit, dan krijg je: Methylsulfonylmethaan. Tja, een hele mond vol. Daarom houden we het mooi bij MSM. Het is een zwavelverbinding en zwavel komt in elke cel van het menselijk lichaam voor. Zo is, ondanks dat het een in water oplosbare stof is, 1 procent van ons lichaamsgewicht afkomstig van zwavel. Deze telt dus mee in je kilo’s, maar gelukkig minimaal.

Zwavel/zwavelverbindingen hebben wij nodig! Aangezien ze in verbinding staan met cellen in het hele lichaam. Zwavel vormt bloedeiwitten om het bloed in goede conditie te houden en is de lijm voor aminozuren. Aminozuren behandelden we in dit blogbericht, ze zijn essentieel voor het functioneren van ons lichaam om ook aan de mooiste huid te kunnen werken.

Daarnaast maakt zwavel de aanmaak van Keratine en Collageen (klik hier voor meer over collageen) mogelijk. En weet je waar Keratine en Collageen nou weer zo belangrijk voor zijn? Voor o.a. een goede conditie van je huid, haren en nagels. Voilà, daar is de link met ons.

We kunnen nog wel even doorgaan
– Zo zorgen dubbele zwavelverbindingen voor stevigheid van de huid.
– Uit onderzoek bleek het dagelijks innemen een bewezen verbeterend effect te hebben op kraaienpootjes en de stevigheid, kleur en textuur van de huid.
– Ook blijkt MSM in combinatie met andere bekende voedingssupplementen nog meer huidverbeterende effecten te hebben. Zo werkt het samen met sylimarin (mariadistelextract) goed tegen rosacea.
– Daarnaast staat MSM bekend om zijn ontstekingsremmende werking en zijn positieve effect op de aanmaak van het lichaamseigen superantioxidant glutathion. Meer over antioxidanten vind je hier, ze zorgen ervoor dat we niet afbreken wat we opbouwen.

Nog geen obsessie met het binnenkrijgen van genoeg MSM? Wist jij dan al dat de mens sowieso te weinig zwavel binnen krijgt
Het zwavelgehalte in ons voedingspatroon is door het vele gebruik van bewerkte voeding sterk afgenomen.

Verse groenten en vers fruit bevatten wel zwavel in de vorm van MSM, maar verliezen deze concentratie wanneer het voedsel wordt bewaard of toch wordt bewerkt.

Er wordt een dosering aangeraden tussen de 1000-3000 MSM per dag.

Hoe je MSM extra in neemt?
Dat vertellen we je maar al te graag!

MSM is een van de stofjes uit de Cell Pure, van de skin health nutrition lijn van Cellics.

Wat nog wel handig is om te weten
– MSM heeft veel Vitamine C nodig om het meest effectief te zijn (ook in Cell Pure).
– Kinderen komen bijna nooit zwavel tekort, dit speelt naarmate we ouder worden.
– Sommige kunnen de ontgifting, door MSM, niet bijhouden. Hier kan je hoofdpijn van krijgen en je kan er vermoeid door raken. Start daarom altijd met een lage dosering, omdat je niet weet hoe je lichaam erop reageert. Raadpleeg altijd een deskundige.


Bronnen

– 18 Ultieme Beautyfoods
– 67 Prakash, A. and R. Baskaran, Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers. Journal of food science and technology, 2018. 55(9): p. 3373-3384.
– 68 Anthonavage, M. and R. Benjamin, Effects of Oral Supplementation With Methylsulfonylmethane on Skin Health and Wrinkle Reduction. Natural Medicine Journal, 2015. Vol 7.


X