MSM

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V. Post Date: 10 mei 2019

Hoe MSM je lichaam en geest in conditie houdt

Nog niet van MSM gehoord? Wij leggen je graag uit waarom je lichaam het met te weinig niet gaat redden. Met lichamelijk klachten als vermoeidheid, depressies, gevoeligheid voor lichamelijke en geestelijke stress en een groot aantal ziekten als gevolg.

Wat is MSM?
Dat is een goede vraag. Pak er ondertussen een gezonde snack bij. Wellicht wat walnoten? Deze werken met omega-3 vetten goed op je concentratie voor dit artikel.

Schrijf je MSM uit, dan krijg je: Methylsulfonylmethaan. Tja, een hele mond vol. Daarom houden we het mooi bij MSM. Het is een zwavelverbinding en zwavel komt in elke cel van het menselijk lichaam voor. Zo is, ondanks dat het een in water oplosbare stof is, 1 procent van ons lichaamsgewicht afkomstig van zwavel. Deze telt dus mee in je kilo’s, maar gelukkig minimaal.  

Zwavel/zwavelverbindingen hebben wij nodig! Aangezien ze in verbinding staan met cellen in het hele lichaam. Zwavel vormt bloedeiwitten om het bloed in goede conditie te houden en is de lijm voor aminozuren. Aminozuren geven de cellen structuur en zorgen voor het vervoer en de opslag van alle voedingsstoffen die het lichaam wel al dan niet nodig heeft. Eigenlijk zorgt dit dus voor de juiste werking van voeding in relatie tot het lichaam.

Daarnaast maakt zwavel de aanmaak van Keratine en Collageen mogelijk. En weet je waar Keratine en Collageen nou weer zo belangrijk voor zijn? Voor o.a. een goede conditie van je huid, haren en nagels. Voilà, daar is de link met ons.

We kunnen nog wel even doorgaan
We kunnen het lijstje nog veel langer maken, maar om het kort te houden: Zwavel zorgt voor de toevoer van zuurstof naar ons celweefsel en is daarmee een essentiële stof voor ons zenuwweefsel in het hele lichaam. Van spieren, huid en botten tot hersenen, haren en nagels.

Te weinig zuurstof? Daar gaat je lichaam en dus jij niet lekker op.

Omdat dit nog steeds niet heel veel zegt, hebben we de body- en beautybenefits voor je op een rijtje gezet:

Body benefits MSM
– sterk bindweefsel
– versterking van het immuunsysteem
– vermindering van ontstekingen
– bevordering van de flexibiliteit in je lichaam
– pijnbeheersing
– toename van het energielevel
– wonden helen versneld
– ontkalking van gewrichten
– betere opname van voedingsstoffen
– in de juiste combinatie met aminozuren zorgt het voor een betere afvoer van toxische stoffen (bye bye huidproblemen)
– vermindert hoofdpijn en last van de darmen

Beauty benefits MSM
– vollere en zachtere lippen
– vermindering van haaruitval en stimulatie van haargroei
– stevigere nagels
– een vollere, minder rode en een gehydrateerde, zachtere huid
– versterkt de werking van antioxidanten om de huid te beschermingen tegen schadelijk invloeden als UV-straling

Nog geen obsessie met het binnenkrijgen van genoeg MSM? Wist jij dan al dat de mens sowieso te weinig zwavel binnen krijgt
Verse groenten en vers fruit bevatten wel zwavel in de vorm van MSM, maar verliezen deze concentratie wanneer het voedsel wordt bewaard of toch wordt bewerkt.

Er wordt een dosering aangeraden tussen de 1000-3000 MSM per dag.  

Hoe neem ik MSM extra in?
Dat vertellen we je maar al te graag! MSM is een van de wonderstofjes uit de Cell Pure, van de health nutrition lijn van Cellics. Cell Pure is een krachtige detox en een power in het ontgiften van je lichaam, maar ook je huid. Om alle lichaamsprocessen weer op volle sterkte te kunnen brengen.

Wat nog wel handig is om te weten
– MSM heeft veel Vitamine C nodig om het meest effectief te zijn (ook in Cell Pure).
– Kinderen komen bijna nooit zwavel tekort, dit speelt naarmate we ouder worden.
– Sommige kunnen de ontgifting, door MSM, niet bijhouden. Hier kan je hoofdpijn van krijgen en je kan er vermoeid door raken. Start daarom altijd met een lage dosering, omdat je niet weet hoe je lichaam erop reageert. Raadpleeg altijd een deskundige.

X