Glucosamine tekort met reuma in de vorm van artrose als gevolg - wat je moet weten

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V. Post Date: 26 april 2019

Glucosamine – wat je moet weten

Ken je het gevoel dat alles lijkt vast te zitten als je wilt opstaan na een nacht in bed? Of na een tijd lang zitten? Pijn in de gewrichten is vervelend, met de kans op artrose of een ander soort reuma als gevolg. 

Vanaf je 40krijg je steeds meer last van pijn in de gewrichten, omdat dan de natuurlijke aanmaak van glucosamine afneemt. Daarom worden artrose en reuma naarmate de leeftijd stijgt een meer voorkomend probleem. 

Sport je intensief? Doe je zwaar lichamelijk werk of heb je overgewicht? Ook dan kun je hier wel wat extra’s van gebruiken.

Oké… maar waarom gaat glucosamine mij helpen dan?
Precies dat zouden wij ook willen weten! Daarom leggen we je uit wat het is en wat het doet. 

Glucosamine is een eiwit en:
1. Levert bouwstoffen voor Proteoglycanen. Deze zorgen ervoor dat het kraakbeen vocht vasthoudt, schokken kan opvangen en mooi glad is.
2. Zorgt voor de vorming van gewrichtsvloeistof.
3. Is dé bouwsteen van collageen. Botten bestaan hier voor een groot deel uit, maar ook: huid, haren, tanden, nagels en nog veel meer. In dit blogbericht meer over collageen.

Dus: Glucosamine helpt de balans tussen opbouw en afbraak van de kraakbeencellen en gewrichtsvloeistof goed te houden. 

Gezond kraakbeen speelt een belangrijke rol bij het soepel kunnen bewegen. Het vangt de druk op tussen de gewrichten die ontstaat tijdens het bewegen. Wanneer je te weinig glucosamine aanmaakt, dan verdwijnt simpelweg de veerkracht. Daarmee krijg je slijtage aan je botten en dit doet pijn. 

Glucosamine - wat je moet weten

Afbeelding van lucovitaal.nl

Je kunt glucosamine niet eten
Sta erbij stil dat glucosamine door je lichaam wordt aangemaakt, je vindt het niet terug in voeding. Een oplossing voor de toevoer van extra glucosamine is het gebruik van een voedingssupplement en laat ons Cell Elixer dit nou net in poedervorm hebben. Een poedervorm vergemakkelijkt de opname in het lichaam en er treden geen onnodige vulstoffen het lichaam binnen.

Er wordt een dagelijkse inname van 1250-1500 mg glucosamine aanbevolen, voor een gunstige invloed op de gewrichten en om het proces van afbraak te vertragen. 

Let op, wanneer er al slijtage heeft plaatsgevonden op de botten of bij reuma in de vorm van bijvoorbeeld artrose kan glucosamine dit proces niet (volledig) terugdraaien. 

Helaas is het niet zó simpel
Naast het aanvullen van glucosamine is het ook belangrijk om voldoende te bewegen.

Ook zijn de ingrediënten Chondroïtine, MSM, Vitamine C en magnesium belangrijk voor een gunstige invloed van glucosamine op de gewrichten. Ook deze zijn terug te vinden in ons Cell Elixer. Het is vaak niet met de aanvulling van slechts een stofje opgelost. Het lichaam heeft meerdere voedingsstoffen nodig die elkaars werking ondersteunen. Voedingsstoffen in het lichaam werken vrijwel altijd samen.

 

X