Dit is hoe jij je huid in 7 simpele stappen kunt verbeteren

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V.

Dit is hoe jij je huid in 7 simpele stappen kunt verbeteren

Een mooie huid willen we natuurlijk allemaal. Gelukkig kun je zelf veel doen om dit voor elkaar te krijgen. Graag delen wij 7 simpele stappen met jou waardoor je een stuk dichterbij jouw droomhuid komt.

Stap 1, dé basis: Zorg voor een gezonde levensstijl. Je mentale gesteldheid weegt net zo zwaar als de voeding die je neemt, dus onthoud: balance is key. Gun jezelf dat chocolaatje wanneer het even niet mee zit, maar zorg ervoor dat jij je de volgende dag dan weer wat lekkerder voelt om bijvoorbeeld weer wat meer op je voeding te letten. Groentes, fruit, eieren, goede vetten uit noten, vis en avocado, allemaal belangrijk. En vergeet niet voldoende eiwitten.

Het is echt zo dat dit zijn invloed heeft op de huid. Huidproblemen als vroegtijdige veroudering maar ook acne hebben vaak te maken met problemen binnenin. Darmen die ondersteund moeten worden, hulp bij de spijsvertering en ga zo maar door. Voldoende goede voeding is belangrijk om je lichaamsprocessen soepel te laten verlopen, om vervolgens je lichaam in staat te stellen te werken aan een gezonde en stralende huid. Je lichaam vindt de huid het minst belangrijk en zorgt eerst voor de organen en lichaamsprocessen, voordat de belangrijke stofjes naar de huid worden ‘gestuurd’.

Wil je wat hulp bij stap 1? Check de laatste alinea.

Stap 2: Reinig grondig voor je gaat slapen en in de ochtend weer even.

Stap 3: Gebruik warmte kompressen. Je vindt ze bij de Ikea maar ook bij de Hema. Het zijn vierkante badstoffen doekjes. Als je ze even lekker met warm water tegen je gezicht houdt dan stimuleer je de doorbloeding van je huid. En als je die doorbloeding stimuleert, stimuleer je allerlei processen. Je bloedvaten in je huid worden gezonder, je huid wordt steviger (omdat je de aanmaak van collageen stimuleert), het transport in en uit je cellen verloopt beter. En je gaat natuurlijk gewoon actief werken aan een frissere skin. 

Stap 4: Masseer je huid. Naarmate we ouder worden krijgen we kleine rimpeltjes (kleine verklevinkjes in de huid), die komen vaak rondom je mond en bij je ogen. Probeer deze zelf een beetje los te masseren, zodat je eigenlijk zelf een beetje aan bindweefselmassage doet. Je wil daar zachtjes in knijpen om te zorgen dat die verklevingen of de rimpeltjes uit de huid gaan. 

Stap 5: Eerst vocht dan vet. Je moet de huid dus eerst van vocht voorzien en daarna van vet. Dit is een erg belangrijke stap die je niet wil overslaan. Voldoende water drinken is 1 en vervolgens aanvullen met goede serums, crèmes, oliën, etc.

Stap 6: Smeer! Het stimuleren van je celprocessen door een aangepast skincare product kan echt wel iets doen. In de afgelopen 20 jaar waarin wij als huidexperts ervaring hebben zijn de skincare producten zoveel beter geworden aan kwaliteit. Met name antioxidanten zoals vitamine C, A en E kunnen heel veel doen. A (retinol) kan heel veel doen, goede peptides kunnen heel veel doen, enzymen kunnen wat doen, etc. Als het goed geadviseerd is op jouw huidtype dan kan het jouw huid/gezicht heel veel moois brengen. Mits jouw huid geen tekorten ervaart. Waarvoor stap 1 enorm belangrijk is.

Wil je weten of je tekorten ervaart? Laat een huidscan doen bij een van onze huidscanlocaties! Ze kijken tot diep in je huid naar de opbouw van jouw huidlagen en zien het wanneer je hier eventuele tekorten in ervaart. Wil je weten welke skincare producten geschikt zijn voor jouw huid? Laat je hier ook gelijk voor adviseren, zo vraagt ook ieder seizoen eigenlijk om een andere aanpak.

Stap 7: Zeker niet de minst belangrijke! Bescherm je huid ten alle tijden met zonbescherming. Zelfs een lekker herfstzonnetje straks kan invloed hebben, zon is een van de grootste boosdoeners voor jouw mooie huid. Dus echt niet iets om te onderschatten of vergeten. Wil je een bruin kleurtje? En ga je zo nu en dan toch eens onder de zonnebank (wat we niet adviseren), zorg altijd voor minimaal een SPF van 30. Je wordt dan nog steeds bruin, alleen iets langzamer. Maar wel een stuk gezonder.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij stap 1? Oa omdat het voedsel dat we nu tot onze beschikking nemen bewerkt is, zijn supplementen haast onmisbaar. Cellics bevat antioxidanten (ter bescherming), vele vitaminen en mineralen (om je lijf te ondersteunen) en de meest krachtige skinboosters voor een ontzetten fijn steuntje in de rug.

Een van onze vitaliteitsexperts kan je nog wat meer advies geven over de juiste voeding en simpele stappen voor meer balans in je leven.

Wij gaan verder dan de meeste in huidadvies!

Nieuwsgierig naar Cellics? Een scan of advies?

X