Curcumine (kurkuma) toevoegen aan je routine is gezond voor lichaam en huid

Deel dit bericht

Geplaatst door: Skin Health Company B.V.

Curcumine (kurkuma) toevoegen aan je routine is gezond voor lichaam en huid

Wist jij dat Curcumine (kurkuma) een van de gezondste specerijen is? Een super ondersteuning voor een gezond lichaam en een gezonde huid. Daarnaast is het de perfecte aanvulling van collageen voor een sterk lijf en een stevige huid. Het toevoegen aan je routine is dus een goed idee!

We leerden kurkuma voornamelijk kennen als een specerij/kruid dat je niet heel makkelijk uit je kleding krijgt wanneer je knoeit. Dat weerhield ons er niet van ermee te testen, want we wisten dat het enorme gezondheidsvoordelen had. We wilden het hoe dan ook toevoegen aan ons nummer 1 supplement.

Er is veel op de markt. Daarom wilden wij een all-in-one supplement bieden, om het makkelijker te maken. Waarbij we ook in niets wilden compenseren, dat is terug te zien aan de prijs. Maar zorgen dat je niets teveel binnenkrijgt, maar wel genoeg en het nodige en proberen complicaties zoveel mogelijk uit de weg te gaan om het voor een zo groot mogelijk publiek geschikt te maken, dat viel nog niet mee. Wel is het ons gelukt! Met een focus op de huid. Waarom een focus op de huid? Vanwege onze achtergrond als huidexperts (tevens is de huid het grootste orgaan).

Laat ons je meenemen in waarom kurkuma (ofwel: Curcumine) een plekje in ons supplement heeft bemachtigd.

Kurkuma is een goed idee
Onze supplementen mochten niet alleen huidspecifieke stofjes bevatten, maar moesten ook het lijf ondersteunen. Omdat een gezonde binnenkant letterlijk van buiten straalt. Daar staan we met zijn allen niet altijd bij stil.

Verder wisten we hoe belangrijk collageen is voor een stevige huid en een sterk lijf (waar je in dit blogbericht alles over leest). Het is de bouwstof die de boel bij elkaar houdt. En om het zoveel mogelijk te behouden, is collageen aanvullen alleen niet voldoende. Je wil dit ook beschermen!

Verder wil je binnenin geen problemen ervaren, in de vorm van ontstekingen (die zich kunnen uiten in vocht-/vetophoping, huidproblematiek, gevoelige darmen, hormonale disbalans etc.). Dit zorgt er namelijk voor dat de essentiële stofjes niet in de huid terecht komen, omdat je lijf dan eerst voor de rest zorgt. De huid is het minst belangrijk voor je lijf, ookal is dit je grootste orgaan.

Daarom was oa kurkuma voor ons een perfecte aanvulling voor jouw dagelijkse routine! Een schepje van ons poederproduct in een glas water, een sapje of een smoothie en je krijgt ontzettend veel essentiële stofjes binnen voor lijf en huid. Niet eerder hebben we zoveel stofjes samen in een schep gezien, daarom ontwikkelden we Cellics natuurlijk.

Kurkuma, bewezen ontstekingsremmend en een bewezen beschermer
Veel gezondheidseffecten van Curcumine zijn toe te schrijven aan versterking van het antioxidantsysteem (fijn als beschermer van huid en lijf) en ontstekingsremming (fijn om je huid rustig te houden).

Ontstekingsremmend én ontgiftend
Iedere dag krijgt je lichaam met kleine indringers en mogelijke infecties te maken. Aan jouw lichaam de taak om je hiertegen te verdedigen, want anders kunnen er (kleine) ontstekingen in je lichaam ontstaan.

Uit de onderzoeken van puntje 1 en 2 aan het einde van dit bericht blijkt dan ook dat de curcumine in kurkuma echt een mooie krachtige ontstekingsremmende werking heeft. Daar houdt het niet mee op, uit het onderzoek van puntje 3 blijkt ook dat kurkuma ervoor zorgt dat je lever beter zijn ontgiftende werk kan doen. Ook heel fijn om je lijf (en daarmee je huid) gezond te houden.

Antioxidant
Antioxidanten helpen de beschadiging van cellen voorkomen, die belangrijk zijn voor lichaams- en huidprocessen. Uit het onderzoek van puntje 4 blijkt kurkuma de antioxidanten in je lichaam een boost te geven om hun werk beter te doen.

Dus kurkuma toevoegen aan je dagelijkse routine?
Je bent het er ondertussen vast mee eens dat kurkuma geweldig is! Laat staan in combinatie met het collageen en overige stofjes uit ons nummer 1 supplement.

Ben je benieuwd wat je nu zoal in dit supplement vindt?

Klik hier voor het Elixer Limitless

Ondersteunende bronnen

[1] Ramirez-Boscá, A., Soler, A., Gutierrez, M. A. C., Alvarez, J. L., & Almagro, E. Q. (1995). Antioxidant curcuma extracts decrease the blood lipid peroxide levels of human subjects. Age, 18(4), 167-169.

[2] Agarwal, R., Behari, J.R., Goel, S.K. (2010). Detoxification and antioxidant effects of curcumin in rats experimentally exposed to mercury.Geraadpleegd op 6 mei 2016, van http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jat.1517/abstract

[3] Kim, S. W., Ha, K. C., Choi, E. K., Jung, S. Y., Kim, M. G., Kwon, D. Y., … & Kim, S. Y. (2013). The effectiveness of fermented turmeric powder in subjects with elevated alanine transaminase levels: a randomised controlled study. BMC complementary and alternative medicine, 13(1), 1.

[4] Agarwal, R., Behari, J.R., Goel, S.K. (2010). Detoxification and antioxidant effects of curcumin in rats experimentally exposed to mercury.Geraadpleegd op 6 mei 2016, van http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jat.1517/abstract

X