Phyto ceramiden - weet jij al wat deze doen voor de huid?

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V. Post Date: 31 oktober 2019

Ceramiden – weet jij al wat deze doen voor je huid?

Ceramiden zijn nog lang niet zo bekend en besproken als Collageen en Hyaluronzuur, maar het is zeker de moeite waard om er alles van te weten. Zo is Dr. Oz er ook helemaal weg van voor de huid. Ze hebben bewezen, unieke anti-aging eigenschappen doordat ze o.a. het vocht in je huid beter vasthouden. 

Waarschijnlijk heb je nog nooit echt van ceramiden gehoord? Het zijn vetten die van nature in onze huid voorkomen, we noemen deze vetten ookwel lipiden. Onze huid bestaat voor 50% uit van deze ceramiden en ze zorgen ervoor dat je huid mooi bij elkaar blijft. Doordat het het vocht wat door de huid wordt geabsorbeerd, beter vasthoudt. Dit zorgt voor een volumineuze huid, met die jeugdige uitstraling. 

Jong vs. oud
In je jonge jaren maakt het lichaam van nature genoeg ceramides aan, maar naarmate de jaren vorderen verdwijnt helaas ook onze jeugdige look. Dit komt doordat (lees er maar snel overheen) ons lichaam begint af te takelen. Het lichaam zorgt niet langer meer voor ons, maar wij moeten voor ons lichaam gaan zorgen.

Ook door steeds meer jaren met schadelijke invloeden als zonlicht wordt de aanmaak van ceramiden afgebroken. 

En dat is… balen!

Zonder ceramiden ‘valt’ je huid ‘uiteen’ 
Je kunt ceramiden vergelijken met bakstenen en cement, waarbij de huid de bakstenen zijn en de ceramiden het cement. De ceramiden houden, net als het cement de bakstenen bij elkaar houdt, de huid bij elkaar. Hiermee vormt het een beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan en zichtbare schade van buitenaf wordt op deze manier door de ceramiden beperkt. 

Daarom willen we, ookal worden we ouder, niet dat er een tekort aan ceramides ontstaat.

Wij zijn hier om je te vertellen dat, dat ook niet hoeft 🙂 !

Voor jou geen tekort aan ceramides
Ondanks dat in jouw huid de ceramides verminderen naarmate de leeftijd stijgt, kunnen zorgvuldig geformuleerde huidverzorgingsproducten met ceramiden je helpen de huidbarrière te versterken en de hydratatie te verbeteren. Aan de buitenkant houden ze de huid dan alsnog zoveel mogelijk gehydrateerd en samen. 

Maar… wat nog beter zou zijn, is het aanvullen van de ceramides. Diep verstopt in de onderliggende huidlagen.

Wat het voordeel hiervan is? Van nature houdt de huid het vocht dat wordt geabsorbeerd weer beter vast. En dat kan helaas niet van buitenaf. 

Hoe dan wel?
Door middel van orale inname komt het via de bloedbanen in de diepliggende huidlagen terecht.

De health nutrition van Cellics, met een focus op de huid, bevat een hoge dosering Phytoceramides en is in poedervorm voor de beste opname in de bloedbaan. Phyto verwijst naar de mogelijkheid om je huid zelf weer ceramides aan te laten maken. Daarnaast helpen de plantaardige moleculen de huid te hydrateren, vanuit diep van de onderliggende huidlagen. Met zijn uitstekende werking naar de bovenste zichtbare huidlaag. 

Wil jij de unieke structuur van je huid herstellen?

Een combinatie van Cellics met een huidverzorgingsproduct dat aan de buitenkant extra zorg draagt voor maximale hydratie en het behoud van de ceramiden, is natuurlijk dé ultieme oplossing. 

Zoek naar huidverzorgingsproducten waar het woord ceramiden letterlijk bij de ingrediënten vermeld staat. Omdat het zo’n fijne anti-aging werking heeft, laten ze dit graag zien als ingrediënt. Zie je het niet letterlijk staan? Dan bevat het product het waarschijnlijk niet. 

 

 

 

X