(Skin) health claims/research Cell First

N-Acetyl-L-Cysteïne (NAC) heeft zelf een directe antioxidatieve capaciteit die te verklaren is door de aanwezigheid van de sulfhydrylgroepen (SH-groepen) op het molecule en de promotie van de vorming van glutathion. NAC kan daarnaast nog overal worden ingezet waar een sterke antioxidatieve bescherming belangrijk is. Bron: Natura Foundation, met bijbehorende referenties. 

Astaxanthine lijkt uit onderzoek beschermend tegen door UV veroorzaakte huidverslechtering en helpt bij het behouden van een gezonde huid bij gezonde mensen en diverse onderzoeken suggereren gezamenlijk dat van granaatappel afgeleide producten nuttig kunnen zijn tegen door UVB veroorzaakte schade aan de menselijke huid.
Zie research voor dit onderzoek

De volgende claims zijn vastgesteld in de Verordening (EG) 1924/2006 betreffende voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen:
• Koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid en bij tot de instandhouding van normale bindweefsels.
• Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid.
• Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E.
• Vitamine C en E, koper en zink dragen bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
• Vitamine D en zink spelen een rol in het celdelingsproces.
• Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid.

Wij willen je graag helpen aan nog meer informatie, maar zijn gehouden aan de regelgeving zoals vastgelegd in de Verordening (EG) 1924/2006 betreffende voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen.

Je kunt altijd een bezoek brengen aan een van onze aangesloten huidexperts of neem contact met ons op via info@cellics.nl of bel naar 0499 21 00 00. 

X