Blog

Balans in de hormonen en het uiterlijk van onze huid

Share Post:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Balans in jouw hormonen voor huidverbetering

Hormonen zijn natuurlijk erg van invloed op huidproblematiek. In de pubertijd is dit al helemaal goed af te lezen. De huid wordt dikker en de talgproductie neemt toe. Als er meer talg wordt aangemaakt in combinatie met hormonale processen kan de Propionibacterium voor ontstekingen zorgen. Hoe breng je dit enigszins in balans?

Balans in de hormonen staat vrijwel gelijk aan balans in de voeding

En ook intermittent fasting kan helpen. Het klinkt gek, maar dus eigenlijk is het echt zo simpel.

Klik hier en lees over goede voeding voor de huid

Lees ook over: intermittent fasting

Voeding doet ontzettend veel. Voor jouw hormonen, maar ook voor jouw huid. Dat is ook altijd wat wij onze cliënten meegeven. We hebben het eerst over ‘wat goede voeding is’, alvorens wij gewoon maar starten met een behandeling voor huidverbetering of bijvoorbeeld een peeling. Stap voor stap willen wij meer balans in jouw gedragingen en gewoontes krijgen.

Is de basis – voeding – in grote lijnen op orde? Dan pas kijken we naar specifieke behandelingen die jouw huid noverder kunnen helpen. Een huid heeft ten slotte een binnen- en een buitenkant.


Laten we het volgende niet in dit proces vergeten: Besef dat huidproblematiek intern een hele battle kan zijn, waarbij we nogal onaardig naar onszelf zijn – terwijl dit verre van behulpzaam is. Negatieve zelfpraat maakt het des te ingewikkelder. Positieve (zelf)spraak is nodig! ⁠

Gelukkig zien we steeds meer dat we onze huid omarmen, ondanks zijn imperfecties. Jouw huid reageert in feite ook niet meer dan op wat er van binnen speelt. ⁠Dat is waarom jij wilt heroverwegen hoe jij over jouw huid denkt.

Stay Connected

More Updates