plantaardige eiwitten vegan proteïne tekort dierlijke verkeerd

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V.

Als niet sporter hebben we vaak een tekort aan proteïne (eiwitten) / aminozuren en als sporter vaak een teveel aan de verkeerde, dat gaat ten koste van je huid

En dat wil je niet! De juiste proteïne (eiwitten) / aminozuren zijn namelijk ontzettend belangrijk om ons lijf te laten functioneren en daarmee te laten werken aan een gezonde en mooie huid. Toch zien we bij kinderen en volwassenen nog vaak een tekort. Het is niet zo dat eiwitten voornamelijk een extra zijn die sporters kunnen gebruiken voor die mooie body…

Het zit zo:
Eiwitten bestaan uit verschillende bouwstoffen (aminozuren) die worden afgebroken wanneer je deze tot je neemt waarna je lichaam deze vervolgens weer in een andere volgorde in elkaar zet, zodat ze samen perfect zijn voor het uitvoeren van essentiële taken:
– Ze vormen een sterk geraamte voor onze spieren, de huid, gewrichten, kraakbeen, pezen, aders, etc.
– Als bouwstof om nieuwe cellen te maken (waaronder ook voor de huid)
– Het speelt een belangrijk proces bij de vertering van het voedsel dat we consumeren (we moeten eiwitsoorten produceren die we verteringsenzymen noemen)
– Als afweerstof om bacteriën en virussen te herkennen
– Bepaalde eiwitten die het functioneren van ons lichaam garanderen, noemen we hormonen
– Als energiebron voor ons lijf
– Alle duizenden bouw-, afbraak-, ombouwprocessen die gelijktijdig in ons lichaam plaatsvinden, vereisen eveneens eiwitten (noemen we ook wel enzymen)

Naastdat je met eiwitten natuurlijk aan een mooie body bouwt, zijn ze dus ontzettend belangrijk om je lijf te laten functioneren!

En wij weten hoe belangrijk het is om je lijf goed te laten functioneren om ook aan die mooie en stevige huid te kunnen werken. Ervaart je lijf tekorten, dan laat deze geen stofjes over voor je huid die belangrijk zijn om deze gezond en stevig te houden. Jouw lichaam vindt de huid het minst belangrijk.

Krijg jij voldoende eiwitten binnen? Dat check je hier.

Wij bieden met onze Cell Protein een basis van plantaardige eiwitten. Om de huid nog een extra boost te geven hebben we ook stofjes als Proline, Lysine en Glycine toegevoegd die een ondersteuning zijn van collageen (hier meer over collageen) aanmaak (belangrijk voor oa een mooie, stevige huid). Ook zijn de fruits & greens super antioxidanten die beschermen wat je voor je lijf en je huid aan het opbouwen bent! Dat maakt dit een meer dan compleet supplement, uniek in zijn soort.

Klik hier voor de Cell Protein

Vaak zijn de bekendste proteïne poeders afkomstig van dierlijke eiwitten, die ontstekingsreacties kunnen ‘uitlokken’ (hier meer over deze ontstekingsreacties, dierlijk bevat vaak veel Omega 6). Dit zie je bij sporters vaak terug aan de huid in de vorm van puistjes. Daarom zijn wij fan van plantaardige eiwitten.

Bronnen naast eigen research:
Dr. Gábor Lenkei, Lijf en gezondheid: de functie van eiwitten in ons lichaam.
– Saluforte, 22 oktober 2019, Plantaardige eiwitten: alles wat je moet weten.

X