5 tips van alledaagse gewoontes die je liever wilt vermijden voor een mooie en gezonde huid

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V.

5 tips van alledaagse gewoontes die je liever wilt vermijden voor een mooie en gezonde huid

Een gezonde huid staat boven alles. Daarom delen wij voor een huid met zo min mogelijk problemen 5 tips van alledaagse gewoontes die je huid geen goed doen, om de gezondheid van je huid al met wat simpele stappen te kunnen waarborgen. Waarschijnlijk zijn er een aantal gewoontes op dit lijstje die je herkent, maar wil je een mooie huid? Dan kun je er beter toch maar wat alerter op zijn. Je huid is hier zeker bij gebaat.

De 5 tips van alledaagse gewoontes die je liever wilt vermijden voor een huid met niet al teveel problemen:

1. Sporten met make-up

We snappen het… Je voelt je wellicht fijner met make-up op, maar je huid wordt hier niet blij van. Ga je meteen vanuit je werk door naar de sportschool? Dan is dat vaak met een full make up face. Wij willen je dringend aanraden om je gezicht eerst te reinigen. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat je poriën flink verstopt raken. Wat bijvoorbeeld acne kan opleveren. En die huid wil je gezond houden, toch?

2. Aan littekens zitten

Zit hier nooit aan! Dus niet wrijven of pulken. Verzorg ze met een goede crème maar ga dus nooit scrubben of iets anders ‘hards’ doen. Vind jij dit echt niet mooi en stoor jij je heel erg aan je littekens? Dan willen onze huidexperts je hier uiteraard graag bij helpen. Ze maken een behandelplan gericht op jouw huid en op jouw wensen. Er zijn namelijk ook een aantal dingen die je wel kunt doen.

3. Aan puistjes zitten

Wellicht een open deur, maar daarmee niet minder waar. Als je aan je puistje zit kun je het probleem zelfs groter maken. De bacteriën kunnen zich verspreiden waardoor je zomaar langer zoet bent met de puist. Je kunt ook een lelijk littekentje op je eigen gezicht creëren wat natuurlijk al helemaal niet had gehoeven. Een goede verzorging van zowel binnen als buitenaf gaat puistjes tegen. 

Wist je dat je met een goede Omega 3 al heel ver komt voor een mooie en gezonde huid? Check punt 4 maar eens.

4. Ongezond eten

Een traktatie op zijn tijd is leuk, maar zorg dat je voeding over het algemeen gezond is. Vermijd het liefst zoveel mogelijk dierlijk zuivel en rund. Dit vergroot de kans op ontstekingen in je huid. Zorg daarnaast dat je voldoende goede vetten en eiwitten binnenkrijgt, tegenover een mooie balans in koolhydraten.

Wist je al dat wanneer we zelfs iedere dag vette vis eten, we nog te weinig goede vetzuren binnen krijgen? Die belangrijk zijn om ontstekingen in ons lijf uit te kunnen zetten. Cell Omega, met de meest hoogwaardige Omega 3 vetzuren, is een prachtige aanvulling waar je huid erg blij van wordt. Het is de balans die het verschil in jouw mooie huid maakt.

Lees hier meer over het belang van goede vetzuren en onze Cell Omega.

Weet je niet goed de balans te vinden in jouw voeding? Lees eens dit artikel over interemittent fasting.

5. In je ogen wrijven

Want hierdoor krijg je ongetwijfeld ongewenste rimpels en lijntjes rondom je ogen. Misschien doe je dit elke ochtend om jezelf als het ware te ontwaken, maar we willen je graag op het hart drukken dit niet te doen. Let daarom ook goed op als je je make-up verwijdert. Doe dit altijd rustig en subtiel en ga dus vooral niet druk onder je ogen wrijven. Gebruik je ringvinger wanneer je crème op je huid smeert.

Dit waren 5 simpele tips om de gezondheid van jouw huid te waarborgen. Het gaat je wel lukken om hiermee aan de slag te gaan toch? Voor een mooie huid zonder al teveel problemen.

Deze tips zijn geschreven door founder van Cellics en HUIDGOEROE – Suzan Oerlemans op www.huidgoeroe.nl

Kijk daar ook eens voor nog meer huidtips!

X