5 redenen om te slikken ipv te smeren voor een mooie huid

Share this post

Posted by: Skin Health Company B.V.

4 redenen om voor een mooie huid supplementen te slikken, naast crèmes smeren

We zijn ons er niet van bewust hoe voeding de huid beïnvloedt. En om het juiste voor een mooie huid binnen te krijgen dat valt ook niet mee… We geven je 4 redenen om supplementen te slikken, naast het smeren van crèmes, serums, oliën, etc. Het hoort thuis in jouw beauty routine, hiermee ligt die mooie huid binnen handbereik.

Voordat we je deze redenen geven, moet je eerst iets weten:

Iedere 28 dagen schuiven de onderliggende huidlagen langzaam naar boven, waar deze er vervolgens als een schilfertje afvallen. De verzorging van deze onderliggende huidlagen kan daarom niet uitblijven. Hier vinden de processen van daadwerkelijke huidvernieuwing, -verjonging en het huidherstel plaats.

Toch nemen we de verzorging hiervan niet voldoende mee in onze beauty routine…

Na deze 4 redenen komt daar verandering in en wordt slikken van supplementen voor jou net zo belangrijk als het smeren van crèmes, oliën, serums… want:

1. Jouw buitenste huidlaag (de opperhuid) is van grove structuur gebouwd om schadelijke invloeden en bacteriën buiten te houden. Deze laag is zo goed als ‘dood’, zodat schadelijke invloeden en bacteriën niet tot ín onze huid door kunnen dringen om daar van alles weg te ‘eten’. De buitenste huidlaag heeft hiermee een beschermende functie.

Dit maakt dat het ook voor veel goede stofjes lastig is om tot in de onderliggende huidlagen door te dringen, daar waar deze hun werking moeten doen.

Dus wat nu? Je gaat van binnenuit naar buiten werken, dmv orale inname:

2. Orale inname middels een poeder is de sterkste vorm, omdat dit de opname vergemakkelijkt in de bloedbanen voor vervoer naar de daarvoor bestemde (huid)cellen. Zie o.a. het onderzoek van de Wellness Academie: https://www.wellnessacademie.com/kun-aanmaak-collageen-stimuleren/. Een poedervorm voorkomt ook het binnenkrijgen van onnodige vul- en bindmiddelen die in pillen zitten.

En dan nog twee redenen om smeren aan te vullen met slikken:

3. Er komst steeds meer wetenschappelijk bewijs dat er stofjes zijn die de huid van binnenuit op positieve wijze ondersteunen. Wat ook heel fijn is, is dat we met de huid-analyse apparatuur van Cellics kunnen aantonen dat de voedingsstofjes aan de huid kunnen bouwen.

4. De meeste mensen zeggen dat ze gezond eten, maar wat blijkt is dat we vaak tijd tekort hebben en meer kant-en-klaar-producten eten die armer zijn aan voedingsstoffen. O.a. daardoor eten heel veel mensen toch nog te weinig groenten en fruit, waardoor er tekorten kunnen ontstaan van o.a. vitaminen. Daarnaast is het nog zo dat de vitamines die we nu binnenkrijgen minder zijn dan die we vroeger binnenkregen. En ook deze zijn belangrijk voor een mooie huid.

Precies om deze redenen maken we het met Cellics skin nutrition een stuk gemakkelijker voor je. Met slechts één schepje bij je ontbijt krijg je heel veel stofjes binnen die de huid van binnenuit ondersteunen.

Wat Cellics skin nutrition zo bijzonder maakt?

In de poederproducten zitten, naast skin ingrediënten, voedingsstoffen die verschillende organen en lichaamsprocessen ondersteunen. Zodat alles wat voor de huid is bedoeld, ook naar de huid kan gaan. De huid is namelijk sluitpost, eerst snoepen de organen en lichaamsprocessen weg wat deze nodig hebben en je wil dat er genoeg over blijft voor jouw huid.

Zorg je van binnenuit goed voor jouw onderliggende huidlagen en wil deze graag goed houden? Dan ondersteun je dit vanaf buiten door te smeren met een goede, voedende en beschermende crème, olie of serum.

Om jouw buitenste huidlaag zo mooi mogelijk te houden, is een extra hydratatie altijd fijn en belangrijk.

X