5 redenen om te slikken ipv te smeren voor een mooie huid

Deel dit bericht


4 redenen om voor een mooie huid supplementen te slikken, naast crèmes smeren

We zijn ons er niet van bewust hoe voeding de huid beïnvloedt. En om het juiste voor een mooie huid binnen te krijgen dat valt ook niet mee… We geven je 4 redenen om supplementen te slikken, naast het smeren van crèmes, serums, oliën, etc. Het hoort thuis in jouw beauty routine.

Voordat we je deze redenen geven, moet je eerst iets weten:

Iedere 28 dagen schuiven de onderliggende huidlagen langzaam naar boven, waar deze er vervolgens als een schilfertje afvallen. De verzorging van deze onderliggende huidlagen kan daarom niet uitblijven. Hier vinden de processen van daadwerkelijke huidvernieuwing, -verjonging en het huidherstel plaats.

Toch nemen we de verzorging hiervan niet voldoende mee in onze beauty routine…

Na deze 4 redenen komt daar verandering in en wordt slikken van supplementen voor jou net zo belangrijk als het smeren van crèmes, oliën, serums… want:

1. Jouw buitenste huidlaag (de opperhuid) is van grove structuur gebouwd om schadelijke invloeden en bacteriën buiten te houden. Deze laag is zo goed als ‘dood’, zodat schadelijke invloeden en bacteriën niet tot ín onze huid door kunnen dringen om daar van alles weg te ‘eten’. De buitenste huidlaag heeft hiermee een beschermende functie.

Dit maakt dat het ook voor veel goede stofjes lastig is om tot in de onderliggende huidlagen door te dringen, daar waar deze hun werking moeten doen voor het behoud van een mooie huid. Wel vormen crèmes en serums/oliën een beschermend laagje en wil je natuurlijk dat je buitenste huidlaag er ook mooi uitziet. Dat is ook zeker wat waard!

Maar ons advies is om ook echt van binnenuit naar buiten te gaan werken, dmv orale inname. Anders loop je echt mis.

2. Orale inname middels een poeder is de sterkste vorm, omdat dit de opname vergemakkelijkt in de bloedbanen voor vervoer naar de daarvoor bestemde (huid)cellen. Zie o.a. het onderzoek van de Wellness Academie: https://www.wellnessacademie.com/kun-aanmaak-collageen-stimuleren/. Een poedervorm voorkomt ook het binnenkrijgen van onnodige vul- en bindmiddelen die in pillen zitten.

En dan nog twee redenen om smeren aan te vullen met slikken:

3. Er komst steeds meer wetenschappelijk bewijs dat er stofjes zijn die de huid van binnenuit op positieve wijze ondersteunen. Wat ook heel fijn is, is dat we met de huid-analyse apparatuur van Cellics kunnen aantonen dat de voedingsstofjes daadwerkelijk aan de huid bouwen.

4. De meeste mensen zeggen dat ze gezond eten, maar wat blijkt is dat we vaak tijd tekort hebben en meer kant-en-klaar-producten eten die armer zijn aan voedingsstoffen. O.a. daardoor eten heel veel mensen toch nog te weinig groentes en fruit, waardoor er tekorten kunnen ontstaan van o.a. vitamines. Daarnaast is het nog zo dat de vitamines die we nu binnenkrijgen minder zijn dan die we vroeger binnenkregen. En ook deze zijn belangrijk om in je huid een proces tot stand te laten komen.

Het zit namelijk zo: Je lijf denkt pas als laatste aan de huid. Eerst zorgt deze ervoor dat alle overige vitale systemen de voeding krijgen die ze nodig hebben. Daarom is het zo belangrijk te zorgen voor een goede voeding, zodat er ook ten alle tijden genoeg over blijft voor je huid. Zodat deze niet vroegtijdig onnodige problematiek en veroudering vertoont, omdat deze zich niet goed kan weren. De huid is sluitpost.

Precies om deze redenen ontwikkelden wij Cellics skin health nutrition om werken aan die binnenkant een stuk makkelijker te maken voor je.

Wat Cellics skin nutrition zo bijzonder maakt?

In deze poederproducten zitten, naast fijne skin ingrediënten oa ook vitaminen en mineralen (die ervoor zorgen dat er een proces tot stand kan komen in je huid) en antioxidanten (celbeschermers).  Zodat de huid ook echt wat krijgt, en dit ook niet weer meteen kwijtraakt door bijvoorbeeld zonbeschadiging.

Ben je 30+? Lees dan ook:

Wat speelt zich af in de huidlagen van de huid? Wat doet bijv. collageen hier? 

Ben je 18+? Lees dan ook:

Antioxidanten al jong nodig voor voorkomen van huidschade

Je snapt dan precies wat er zich in jouw huid afspeelt.

Bericht geschreven op basis van eigen ervaring, kennis en kunde als 2x ruim 20 jaar huidexpert en founders van een huidvitaliteit suppletie merk.


X